Posjetite OYO.hr i uživajte u brojnim filmskim hitovima!

Vojvotkinja - Sedamnaestogodišnja Georgiana lijepa je, inteligentna i šarmantna aristokratkinja, oduševljena prosidbom starijeg vojvode od Devonshirea te se, po savjetu svoje obitelji koja od tog braka puno očekuje, za njega i udaje. Nažalost, vojvoda je suzdržan i tvrd čovjek zainteresiraniji za svoje pse negoli za upoznavanje vlastite supruge, te njoj uskoro postaje jasno da njega jedino zanima nasljednik kojeg očekuje da mu ona podari... U filmu glavne uloge igraju izvrsna Keira Knigthley i i ništa lošiji Ralph Fiennes. Kritičari su film proglasili sjajno snimljenom povijesnom antipatrijarhalnom pričom, a za Keiru Knightley su zaključili kako filmu daje kraljevski tretman.

Postanak - Sredinom 19. stoljeća, znanstvenik Charles Darwin (Paul Bettany) suočen je s teškom životnom odlukom. Nakon dugogodišnjeg istraživanja, sve je bliži dovršavanju knjige koja će dovesti u pitanje ulogu Boga u nastanku svijeta, no svjestan je da će sadržaj knjige izazvati burnu reakciju javnosti, te da bi posebno mogao pogoditi njegovu duboko religioznu suprugu Emmu (Jennifer Connelly)... Kao zanimljivost vezanu uz ovaj film, recimo da su Bettany i Connelly, koji u ovom filmu glume bračni par, u stvarnom životu u sretnom braku već devet godina.

Mulan - Kina u doba vladavine dinastije Wei. Malena djevojčica Hua Mulan živi sa svojim ocem, Hua Huom. Pod njegovim utjecajem Mulan vrlo rano započinje učiti borilačke vještine i vojnu strategiju, te s godinama postaje prava majstorica borilačkih vještina. Kada Mulan napuni 18 godina, nomad imenom Rouran pokrene invaziju na dinastiju Wei. Suočeni s opasnošću, u vojsku su regrutirani svi muškarci iz svake obitelji... Priča o hrabroj djevojčici ratnici Mulan, u kineskom je društvu prvi put zaživjela u 14. stoljeću, za vrijeme dinastije Ming. Prvo je to bila usmena predaja, zatim ukoričena priča, da bi tijekom 20. stoljeća, Mulan završila u više navrata na filmskom platnu. Najpoznatija ekranizacija ove priče je zasigurno Disneyjev film iz 1998.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju