Večeras na našem programu pogledajte izvrsnu komediju „Evolucija“, u kojoj glavnu ulogu tumači nekadašnji najpoznatiji lovac na paranormalno, David Duchovny!

Američki glumac David Duchovny, starijima najpoznatiji po ulozi istražitelja Foxa Muldera u seriji „Dosjei X“, a nešto mlađima i kao pisac Hank Moody u „Kalifornikaciji“ rođen je 1960. godine u New Yorku. U tinejdžerskim godinama pokazivao je veliki interes i ambiciju u školi, te je sa 18 godina maturirao kao najbolji učenik svoje generacije. Nakon toga je upisao engleski jezik na prestižnom sveučilištu Princeton, da bi nakon diplome počeo raditi kao asistent na Yaleu, pišući istovremeno svoju doktorsku disertaciju. No, uskoro se zainteresirao za glumu i njeogva je karijera otišla posve drugim smjerom.

>>> "Evolucija", večeras u 23:50!

Prvu značajniju ulogu dobiva u kultnoj seriji Davida Lyncha, „Twin Peaks“ 1990. godine, u kojoj glumi FBI agenta. Nakon toga uslijedili su nastupi u nekoliko filmova, od kojih su najznačajniji „Kalifornija“, „Chaplin“ i „Rapture“. Uloga u prvom navedenom filmu oduševila je čovjeka po imenu Chris Carter, koji ga je odmah pozvao na audiciju za novu sf seriju koja se treba početi snimati. Ta serija je bila „Dosjei X“, zahvaljujući kojoj je Duchovny ubrzo postao velika zvijezda ali i postao vlasnikom Zlatnog globusa.

Ipak, ta kultna serija mu je na neki način odmogla filmskoj karijeri, jer gdje god bi se pojavio nitko ne bi prepoznavao njega kao glumca, već kao agenta Muldera. Tih godina upoznao je i suprugu, također glumicu Teu Leoni s kojom ima dvoje djece. Nakon karijere Muldera, koju napušta početkom novog milenija, snima film koji upravo večeras možete vidjeti, komediju „Evolucija“ u kojoj na neki način i parodira ulogu Muldera. Sve u svemu, u filmskom svijetu nije imao pretjeranog uspjeha, tako da se uskoro vratio serijama. Prije par godina počeo je glumiti u seriji „Kalifornikacija“ gdje briljira u ulozi pisca Hanka Moodyja.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju