Večeras nakon K1 spektakla pogledajte film „Samo pucaj“. Pozivamo Vas da ga pogledate i saznate nešto više o glavnim glumcima, Cliveu Owenu i Monici Bellucci!

Možda i najbolji engleski glumac u zadnjih nekoliko godina, Clive Owen, rođen je 1964. u Coventryju. Za glumu se zainteresirao u tinejdžerskim godinama, tako da je po završetku srednje škole upisao Kraljevsku akademiju dramskih umjetnosti na kojoj je uskoro i diplomirao. Do prvog uspjeha dolazi tumačeći glavni lik u tv seriji „Chancer“. Nakon toga, devedesetih godina u domovini snima mnogobrojne hvaljene naslove od kojih posebno valja istaknuti filmove „Close My Eyes“ i „Croupier“. Ipak, pošto manje više zaobilazimo dobar dio europskih filmova, teško da je itko od nas čuo za Owena sve do početka 2000 – ih i njegovog odlaska u Hollywood. Tamo je odmah dobio ulogu u Altmanovom „Gosford Parku“ ali i u sada već pomalo i kultnom „Bourneovu identitetu“. Uskoro prelazi na daske koje život znače, te tako na Broadwayu nastupa u predstavi „Closer“, koja je kasnije pretvorena u istoimeni hvaljeni film. Upravo je ta rola dodatno promovirala Clivea, s obzirom da je za nju nagrađen Zlatnim globusom i nominacijom za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca. I dalje nastavlja birati dobre uloge, te tako nastupa u hvaljenim filmovima „Sin City“, „Djeca čovječanstva “ te „Samo pucaj“ u kojem večeras možete uživati na našem programu.

Talijanska glumica i jedna od najljepših žena današnjice Monica Bellucci, na svijet je došla iste godine kad i njen partner u večerašnjem filmu, Clive Owen. Karijeru je započela kao model s nenavršenih 16 godina. Ipak, to joj je trebao biti samo dodatni izvor zarade, jer je silno željela biti pravnica, tako da je u Perugiji po završetku srednje škole upisala pravni fakultet. No, nakon nekog vremena od studija je odustala, posvetivši se u potpunosti manekenstvu i nešto kasnije, glumi. Potpisavši ugovor s poznatom milanskom modnom kućom, uskoro je počela dobivat brojne poslove u Parizu i Milanu, europskim centrima mode. U to vrijeme Bellucci počinje uzimati satove glume, te prvu važniju ulogu ostvaruje 1992. godine glumeći u „Drakuli“, jednu od tri Drakuline nevjeste. Ipak, filmsku slavu je nešto duže čekala te je nu dosegla 2000. godine, ulogom u filmu „Malena“ koji govori o životu žene talijanskog vojnika u 2. svjetskom ratu, koja živeći u malom mjestu postane predmetom ogovaranja. Nakon toga dobile je uloge i u većim projektima, od kojih valja izdvojiti one u dva nastavka „Matrixa“, te ulogu Marije Magdalene u kontroverznoj Gibsonovoj „Pasiji“.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju