Ove nedjelje svjedočit ćemo velikom finalu popularnog showa koji je kroz 11 dosadašnjih emisija u prosijeku privukao više od milijun gledatelja.

Ove nedjelje svjedočit ćemo velikom finalu popularnog showa koji je kroz 11 dosadašnjih emisija u prosijeku privukao više od milijun gledatelja.

Prema podacima AGB Nielsena najgledaniju - petu emisiju pogledalo je 1.227.000 gledatelja, odnosno 59,6 posto gledatelja koji su u to vrijeme bili pred malim ekranima. Peta epizoda Tvoje lice zvuči poznato postigla je rekordnu gledanost kojom se etablirala i kao najgledanija zabavna emisija od 2007. godine do danas.

Uz predfinale u kojem smo saznali imena četvero finalista bilo je više od 1.059.000 gledatelja, ta je epizoda je ostvarila gledanost od 25,9 posto te 51,8 posto udjela u gledanosti.

Službene stranice showa na društvenim mrežama također se mogu pohvaliti velikim brojem obožavatelja showa. Predvodnik je Facebook sa 140 tisuća lajkova. Groznica nedjeljne večeri vlada internetom od prve epizode showa pa su pohvale i brojni komentari neizostavni na društvenim mrežama. Novi trend cyber-svijeta – Instagram broji 11 300 obožavatelja, dok je na službenoj stranici showa na Twitteru oko 600 vjernih pratitelja.

Zaključno s dvanaestom, finalnom emisijom megapopularnog showa, prisjetili smo se ova posljednja dva mjeseca mnogih popularnih imena domaće i svjetske glazbene scene. U showu smo bili svjedocima čak 104 transformacije, od kojih je 96 odrađeno od strane kandidata, no u prepobrazbama su se okušali i članovi žirija i voditelji. Podsjetimo, u prvoj epizodi vidjeli smo Sandru Bagarić kao Marilyn Monroe, Gorana Navojca kao Elvisa Presleya, a Tomu in der Mühlena kao Slasha.

Nakon što smo ih vidjeli u transformacija u R&B pop i dance grupu – Milli Vanilli, voditeljski dvojac, a u predfinalnoj emisiji zamijenili su uloge i oduševili nas odličnom voditeljskom transformacijom. Igor i Rene u finalnoj emisji gledatelje će počastiti nastupom kao John Travolta i Olivia Newton John s pjesmom iz kultnog filma 'Briljantin'.

Kroz dvanaest tjedana i nakon preko 500 sati utrošenih na učenje natjecatelja plesnim koracima kako bi što zornije predočili nastupe glazbenih zvijezda koje emitiraju, na red je došla i tranformacija samog koreografa Igora Bareberića. U finalu showu Igora ćemo vidjeti u ulozi Grincha koji će otpjevati pjesmu „Jingle Bell Rock“.

Najzanimljivije transformacije su zasigurno one iz muškog u ženski rod i obrnuto. Najviše transformacija u suprotan spol broje Minea i Andrea s njih sedam, dok je Baby Dooks imao tri transformacije u ženski spol, odnosno najmanji broj puta je morao uskočiti u štikle i haljine. U štiklama su se svaki po četiri puta našli i ostatak muške postave, s tim da uz četiri transformacije u ženski spol, Ronald broji i dvostruku transformaciju s kojom je utjelovio Ivu Robića i Zdenku Vučković.

Za potrebe snimanja showa bilo je potrebno pripremiti i do 200 kostima, što za kandidate što za plesače koji su sudjelovali u koreografijama. Za sve transformacije korišteno je gotovo stotinjak perika te nešto manje umjetnih trepavica i jedno dvadesetak setova ekstenzija. Primjerice, za Giulianovu transformaciju u Amy Winehouse korištene su čak četiri različite perike! Da bi uz šminku i ostale elemente vjerno predočili nastup glazbene zvijezde u koju se transformiraju, tim profesionalaca kostimografa kreirali su identične kostime, a da bi se osmislio i izradio samo jedan kostim bilo je potrebno dva do četiri dana. Trinaesteročlana mađioničarska ekipa koja uključuje maskere, šminkere, frizere i vlasuljarku izvršila je i najzahtjevniju transformaciju - bilo da se radi o promjeni boje kože ili čak transformaciji u suprotan spol. Oko pedeset sati uloženo je u šminkanje natjecatelja.

Najduža transformacija bila je ona Vande Winter u Stevie Wondera, koja je trajala punih šest sati jer su se spojili najzahtjevniji elementi – proćelava glava s pletenicama, protetika i tamna boja kože.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju