Jednog od najprivlačnijih glumaca, ali i majstora akcije, možete gledati večeras gledati u akcijskom filmu Kartel!

Vin Diesel, pravim imenom Mark Sinclair Vincent rođen je 1967. godine u New Yorku. Talijanskog je i afroameričkog porijekla, te tako i u intervjuima sam sebe opisuje kao osobu „izmiješane boje“. Odrastao je kao sin psihijatrice i astrologinje Delore, dok svog biološkog oca nikad nije upoznao. Možda ga je upravo to na neki način i usmjerilo u glumu, s obzirom da je njegov očuh radio kao učitelj glume i kazališni menadžer. S glumom se počeo baviti već kao sedmogodišnjak.

Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu „Buđenja“, iz 1990. gdje su briljirali Robert De Niro i Robin Williams. Ipak, valja reći da tu nije imao priliku istaknuti se, s obzirom da je njegova uloga bila toliko mala da kao glumac nije ni naveden. Svejedno, naći se u takvom društvu u prvom filmskom projektu u kojem sudjeluješ, može biti samo čast. Četiri godine poslije toga, snimio je svoj prvi kratkometražni film, kojeg je ujedno i producirao ali i tumačio glavnu ulogu, „Multi - facial“. U tom poluautobiografskom ostvarenju, prikazao je život glumca koji se muči na audicijama, i kojeg često odbijaju zato što „nije dovoljno crn“ ili „nije dovoljno bijel“. Uskoro je režirao i prvi dugometražni film „Strays“ gdje je odigrao i glavnu ulogu, ali film nije postigao značajan uspjeh. Ipak, tu polako dolazi do uzleta njegove karijere, jer igra manju ulogu u Spielbergovu „Spašavanju vojnika Ryana“. Nakon toga, igra glavne uloge u „Boiler Room“, „Pitch Black“ gdje je utjelovio antiheroja Riddicka kojeg će nakon toga glumiti u još dva filma. Pravu slavu mu donosi „Brzi i žestoki“ te „XXX“, Okušao se i u drugim žanrovima osim akcije, tako da je odigrao rolu u hvaljenoj komediji „Pacifier“ i mafijaša u filmu „Find Me Guilty“, za kojeg je dobio izvrsne kritike, ali je film unatoč tome, prošao nezamijećen u očima publike.

Što se privatnog života tiče, Diesel ima trogodišnju kćerku iz veze sa svojom djevojkom Palomom Jimenez, ze njihova veza i dalje traje. Poznat je i po svojoj ljubavi prema Dominikanskoj Republici, a također je poznat i po izjavi da mu je puno draže izlaziti sa ostalima iz svijeta slavnih diljem Europe, gdje su veće šanse da će ostati anoniman.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju