Krivici za visoku koncentraciju adrenalina u krvi i zraku su Steven Seagal, Michael Caine, David Morse i Jamie Foxx. Večeras spašavamo Aljasku od ekocida i tražimo ukradeno zlato!

Adrenalin je zaslužan za karakterističan "fright-fight-flight" učinak nakon pretrpljenog emocionalnog stresa. On priprema organizam za stanja kada treba hitno reagirati, boriti se ili pobjeći zbog opasnosti, a također povećava snagu i stanje budnosti. Ovaj mehanizam razvijen je tijekom evolucije kako bi se jedinka sačuvala od opasnosti.

NA SMRTONOSNOJ ZEMLJI - 20.00
Glume: Steven Seagal, Michael Caine, Joan Chen, John C. McGinley, R. Lee Ermey

Aegis Oil upravlja naftnom rafinerijom i nekoliko naftnih platforma na Aljaski. Otkupili su prava na naftu od mjesnih Eskima prije 20 godina, ali izgubit će ih ako rafinerija ne započne s radom do određenog roka. S još 13 dana do predviđenog početka rada i milijunima dolara na kocki, tvrtka pokušava uštedjeti koristeći lošu opremu. Hugh Palmer, šef platforme, svjestan je toga i, kao što je predvidio, na platformi izbija požar. Požar može ugasiti samo Forrest Taft ( Steven Seagal), stručnjak za požare na naftnim bušotinama.

Dinamičan, uzbudljiv i ekološki izrazito angažiran akcijski triler 'Na smrtonosnoj zemlji' je debitantski i do sada jedini redateljski projekt Stevena Seagala. Film je nominiran za nagradu 'Political Film Society'.

MAMAC - 21.50
Glume: Jamie Foxx , David Morse, Robert Pastorelli, Doug Hutchison, Kimberly Elise

Ponovno uhićen nakon krađe škampa, sitni lopov Alvin Sanders (Jamie Foxx) završava u ćeliji s Johnom Jasterom (Robert Pastorelli), jednim od dvojice kradljivaca zlata. Jasterov partner Bristol (Doug Hutchinson) još je u bijegu pa agenti Ministarstva financija, pod vodstvom istražitelja Edgara Clenteena (David Morse) potajice ugrade eksperimentalni odašiljač u Alvina i oslobađaju ga. Istovremeno puste glasinu da je Jaster rekao Alvinu gdje se zlato nalazi u nadi da će se Bristol pojaviti da ušutka Alvina. Alvin se sad mora boriti s lopovima, FBI-jem i vlastitom lošom srećom.

Film je režirao Antoine Fuqua, režiser filmova Dan obuke, Suze boga sunca i Zakon ulice. Fuqua je poznat i po režiranju videospotova za Princea, Toni Braxton, Stevie Wondera i Coolia.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju