Subota 23.45

(RocknRolla), VB, SAD, 2008., akcija
Redatelj: Guy Ritchie

Glume: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Mark Strong, Tom Hardy

Ova akcijska komedija nas vodi na opasnu vožnju u svijet kriminala u Londonu u kojem su nekretnine zamijenile drogu na mjestu najunosnijeg tržišta, a kriminalci su poduzetnici s najviše entuzijazma. Svi koji žele postati dio toga svijeta, od sitnoga kriminalca One Twoa (Gerard Butler) do sumnjiva ruskog milijardera Jurija Omaviča (Karel Roden), moraju posjetiti jednog čovjeka: Lennyja Colea (Tom Wilkinson).

Kao mafijaš staroga kova, Lenny zna koga podmazati i drži u džepu svakog birokrata, brokera i gangstera koji nešto znače. Lenny samo jednim pozivom može preskočiti birokraciju. No kako mu kaže njegova desna ruka Archy (Mark Strong), London je središnja točka vremena koja se mijenjaju, u kojima mafijaši s istoka, gladni kriminalci s ulica, kao i svi oni između, nastoje promijeniti pravila poslovanja i kriminala.

Milijuni su na stolu i cijelo se londonsko podzemlje udružuje, ali i sukobljava, međusobno s ciljem da uzmu svoj dio kolača. No unatoč tomu, višemilijunski posao pripast će narkomanskoj rock-zvijezdi (Toby Kebbell) – Lennyjevu posinku za kojeg misle da je mrtav, no to je daleko od istine.

Film je osvojio nagradu ´Empire´.

Film RocknRolla je režirao Guy Ritchie, poznat i kao Madonnin bivši muž. Washington Post ga je komentirao: 'Ovaj film ima stila i to u neograničenim količinama, bilo da se radi o dijalogu likova, priči, ili o muzici koja savršeno prati radnju.´. Los Angeles Times se slaže: 'Naslov koji će svoju publiku držati u napetosti i neizvjesnosti do samoga kraja.'.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju