Od tvorca popularne trilogije ´Batman´ i hita ´Početak´, Christophera Nolana, dolazi vrhunsko ostvarenje s oskarovcem Christianom Baleom te šarmantnim Australcem Hughom Jackmanom u naslovnim ulogama.

´PRESTIŽ´ CHRISTOPHERA NOLANA 03.SVIBNJA U 22.30 SATI NA NOVOJ TV

'Prestiž´ predstavlja intrigantan svijet mađioničara, a kako su se u ovaj fantastičan triler uklopila imena poput Nolana, Balea i Jackmana gledatelji Nove TV će na malim ekranima moći vidjeti u petak, 03. svibnja u 22.30 sati.

(The Prestige), SAD, 2006., drama/fantastika/triler
Redatelj: Christopher Nolan
Glume: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael Caine, Rebecca Hall, David Bowie

Ovo izuzetno filmsko ostvarenje kojeg će gledatelji moći gledati na programu Nove TV ostvarilo je dvije nominacije za nagradu Oscar. Značajno je da se u filmu pojavljuje lik ekscentričnog znanstvenika Nikole Tesle, kojeg je utjelovio osebujni David Bowie. Redatelj Christopher Nolan je oko sebe okupio stare znalce i oskarovce Christiana Balea i Michaela Cainea s kojima je surađivao na planetarno popularnoj trilogiji ´Batman´. Ostatak izuzetne glumačke ekipe čine Hugh Jackman (´X-man´, ´Jadnici´), Scarlett Johansson (´Hitchcock´, ´Vicky Cristina Barcelona´) te Rebecca Hall (´Vicky Cristina Barcelona´).

Inicijali glavnih likova Alfreda Bordena i Roberta Angiera su ´ABRA´, kao u riječi ´abrakadabra´ koju mađioničari često koriste. Zanimljiv je podatak da je Christopher Nolan scenarij napisao sa svojim bratom Jonathanom, koji je inače autor scenarija i kratke priče za film ´Memento´. U ´Prestižu´ se Nolan koristi trikom naracije koja ide u različitim smjerovima, a gledatelje ´uvlači´ u cijelu priču. ´Prestiž´ je, kako i definira jedan od likova u filmu, zadnji dio mađioničarskog trika pun obrata kad publika ugleda nešto što nije vidjela nikad prije, a svaki trik se sastoji od tri čina. Koliko je roman Priesta intrigantan govori u prilog činjenica da je oskarovac, redatelj Sam Mendes (´Skyfall´ i ´Vrtlog života´) bio zainteresiran za njegovu adaptaciju na velikom ekranu, ali je sam autor inzistirao na Nolanu, jer je obožavatelj njegovih filmova ´Following´ i ´Memento´. Ulogu djeteta lika Christiana Balea tumači dijete samog redatelja Nolana.

´Prestiž´ je priča o Robertu Angieru (Hugh Jackman) i Alfredu Bordenu (Christian Bale) koji tek počinju učiti mađioničarske trikove. No nakon iznenadne tragedije, postaju gorki doživotni neprijatelji nakon čega svoj život posvećuju međusobnom nadmašivanju koje se odigrava na londonskoj pozornici.

Ne propustite fantastičan triler s izuzetnim imenima Hollywooda koji će Vas odvesti u sve tajne prestiža na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju