Srijeda 23.40

(The Prestige), SAD, 2006., drama/fantastika/triler
Redatelj: Christopher Nolan

Glume: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael  Caine

Povijesni film Christohera Nolana snimljen je prema romanu Christophera Priesta iz 1995.godine. Dva prijatelja i čarobnjaka, Rupert Angier (Hugh Jackman) i Alfred Borden (Christian Bale) tek počinju učiti mađioničarske trikove. Ali, nakon iznenadne tragedije, postaju gorki doživotni neprijatelji nakon čega svoj život posvećuju međusobnom nadmašivanju koje se odigrava na londonskoj pozornici.

Nolan je oko sebe okupio stare znalce Balea i Cainea s kojima je surađivao na planetarno popularnoj trilogiji ´Batman´. ´Batman: Početak´, ´Vitez tame´ ´Vitez tame: Povratak´ , ´Memento´ i ´Incpetion´ su samo neki od filmova koji su postali Nolanov zaštitni znak i potvrdili njegov status iznimnog talenta.

Christopher Nolan je scenarij napisao sa svojim bratom Jonathanom, koji je inače autor scenarija i kratke priče za film ´Memento´. U ovom filmu Nolan se koristi trikom naracije koja ide u različitim smjerovima, a gledatelje ´uvlači´ u cijelu priču. ´Prestiž´ je, kako i definira jedan od likova u filmu, zadnji dio mađioničarskog trika pun obrata kad publika ugleda nešto što nije vidjela nikad prije, a svaki trik se sastoji od tri čina.

Film je osvojio četiri nagrade među kojima su dvije nagrade za najboljeg redatelja te devetnaest nominacija, od čega dvije za nagradu Oscar.

Film je napravljen prema romanu Christophera Priesta. Dva prijatelja i čarobnjaka,  Rupert Angier ( Hugh Jackman) i Alfred Borden (Christian Bale) tek počinju učiti mađioničarske trikove. Ali nakon iznenadne tragedije, postaju gorki doživotni neprijatelji nakon čega svoj život posvećuju međusobnom nadmašivanju koje se odigrava na londonskoj pozornici.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju