NEDJELJA 21.30

(Ocean's Thirteen), SAD, 2007., kriminalistički film

Redatelj: Steven Soderbergh

Glume: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Michael Mantell, Elliott Gould, Al Pacino
George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia, Casey Affleck, Al Pacino, Vincent Cassel

Kolike su šanse za osvetom?

Danny Ocean (George Clooney) i ekipa imaju samo jedan razlog zbog kojeg bi izveli najriskantniji i najambiciozniji plan dosad: kako bi obranili svoje. No ovaj put bit će im potrebno više od sreće.

Opaki vlasnik kockarnice Willy Bank (Al Pacino) nije ni sanjao da sreća nije na njegovoj strani kad je prevario prijatelja i mentora Dannyja Oceana Reubena Tishkoffa (Elliott Gould), zbog čega je Reuben završio u bolničkome krevetu. No Bank se zeznuo. Možda je onesposobio jednog od Oceanovih 11, no ostatak bande ostao je na nogama i sada imaju zajednički cilj: uništiti Banka u noći njegova najvećeg trijumfa, velikog otvorenja nove kockarnice prikladnog naziva 'Banka'.
Strategija ima dva dijela. Prvo će ga uništiti financijski i dokazati da nije istina da kuća uvijek dobiva. No to je samo novac. Glavna su meta Bankov ponos: jedini je vlasnik hotela čiji su svi hoteli nagrađeni nagradom Pet dijamanata. Plan je zamršen, opasan i gotovo nemoguć: no ova ekipa nema granica.

Film je 2008. godine osvojio 'People's Choice Award' za najbolji tandem na ekranu Pitt-Clooney.

U jednom dijelu filma Danny kaže Rustyju: 'Smiri se i imaj djecu'. Što je u stvari šala na privatan život Brada Pitta s Angelinom Jolie i njihovom mnogobrojnom djecom.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju