Večeras u 22:20 na našem programu 'Ljubimica Amerike', film u kojem briljiraju Julia Roberta i Catherine Zeta - Jones!

Filmske uloge:
Catherine – Prvi značajniji film kojim se proslavila u Hollywoodu bio je „The Mask of Zorro“ iz 1998., čime je ova velška glumica ušla u društvo odabranih, s obzirom na to da je u filmu glumila uz Antonia Banderasa i Anthonya Hopkinsa. Nakon toga, uslijedili su daljni uspjesi, poput Traffica gdje glumi suprugu jednog od glavnih dilera droge te „Oceanovih dvanaest“ i drugog dijela „Zorroa“.
Julia – Kao da je već cijelu vječnost u Hollywoodu! A za sve je zaslužna vjerojatno „Lijepa žena“, romantična filmska uspješnica koju je snimila u svijom ranim dvadesetima. Briljirala je u ulozi prostitutke u koju se zaljubljuje bogati biznismen kojeg igra Richard Gere. Poslije prvog uspjeha, ostali su dolazili kao na traci. Do dana današnjeg, Robertsova je naredala mnogobrojne kvalitetne filmove, od kojih posebno valja izdvojiti njih par kao što su: „Slučaj Pelikan“, „Moj najbolji prijatelj se ženi“, „Erin Brockovich“, „Zavjera“…

>>> Ljubimica Amerike, ponedjeljak 14. veljače

Najbolji film:
Catherine – Iako je za „Traffic“ dobila izvrsne kritike, to nije njen najbolji film. Najuvjerljiviju ulogu odigrala je u mjziklu „Chicago“, maestralno odigravši ulogu zle Velme Kelly. Za film je tražila vlasulju s frizurom tipičnom za dvadesete godine prošlog stoljeća, inzistiravši da joj se vidi lice kako bi mogla dokazati da je sve zahtjevne plesne scene odradila sama. Za tu izvedbu nagrađena je brojnim nagradama, od kojih najviši sjaji Oscar za najbolju sporednu žensku ulogu.
Julia – Toliko je izvrsna i karizmatična u svakom filmu da je teško odrediti koji je najbolji. Ipak, ako već moramo, to nije niti „Zgodna žena“, niti „Slučaj Pelikan“ već „Erin Brockovich“ gdje glumi istoimenu ulogu. Sjajno je utjelovila samohranu majku troje djece, s velikim minusom na računu, koja isključivo zbog velike upornosti uspjeva povesti rat protiv velike korporacije, koja neke stvari pokušava zataškati. Taj film joj je donio zasad jedinog Oscara, onog za najbolju žensku ulogu.

Privatni život:
Catherine – U braku je s još jednom holivudskom legendom, Michaelom Douglasom, koji je od nje stariji točno 25 godina. Oženili su se 2000. godine te su u međuvremenu postali roditelji dvoje djece, sina Dylana Michaela i kćerke Carys Zete. Kad je glumac prošle godine otkrio da ima poprilično uznapredovali karcinom grla, Catherine je stalno bila uz njega. Srećom, Michael se nedavno pojavio u javnosti otkrivši pritom kako je potpuno izliječen u čemu mu je sigurno pomogla i podrška obitelji.
Julia – Hodala je gotovo s polovicom holivudskog svijeta, Limom Neesonom, Dylanom McDermottom, Kieferom Sutherlandom, Lyleom Lovettom (s njim čak i u braku), Matthewom Perryem i Benjaminom Brattom. Ipak, nakon što se odmakla od veza s filmskim glumcima, okrenula se jednom kamermanu kojeg je upoznala na snimanju filma „Meksikanac“, 2000. godine. Njegovo ime je Daniel Moder, a njih dvoje su u brak stupili dvije godine nakon sudbonosna susreta. U međuvremenu, Julia je postala majka troje djece.

Dobro, sad kad smo pružili neke informacije o njima, vrijeme je da se spremite za uživanje u filmu, stoga dok ga čekate, pogledajte najavu!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju