Dok nestrpljivo čekate večer i filmski hit "Nema rezervacija", saznajte više o glavnoj glumici, prekrasnoj Catherine Zeti - Jones!

Velška glumica Catherine Zeta Jones rođena je 1969. godine. Već u tinejdžerskoj dobi primjećen je njen veliki glumački talent, a prvi glumački posao kojeg je dobila bilo je snimanje reklama. Svoj talent je nakon toga pokazala na "daskama koje život znače", odigravši glavnu ulogu u kazališnoj predstavi "Annie". Nakon još nekoliko kazališnih uloga, filmsku sreću pokušava pronaći u jednoj drugoj zemlji. Seli se u Francusku, gdje glumi u filmu "1001 noć" koji se smatra njezinim filmskim debijem. Ipak, uskoro se vraća na Otok, gdje napokon postiže slavu glumeći Mariette u seriji "Dražesni pupoljci svibanjski".

Poznata diljem planete u filmskom svijetu postaje 1998., kada dobiva glavnu žensku ulogu u "The Mask of Zorro", u kojem glumi zajedno s glumačkim legendama Anthonyjem Hopkinskom i Antoniom Banderasom. Ta uloga odmah joj je donijela nekoliko značajnih nagrada. Već sljedeće godine snima hvaljeni akcijski triler "Klopka" u kojem joj je partner bio najpoznatiji od svih Bondova, Sean Connery.

Sa hitovima na stavlja i sljedećih godina, te na red dolaze sjajni "Traffic" gdje igra ženu dilera droge, te romantična komedija "Ljubimica Amerike". 2003. ostvaruje najveći uspjeh u karijeri, osvojivši Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu za nastup u mjuziklu "Chicago". Od tada je snimila mnoštvo reklama, ali i nekoliko zapaženih filmskih projekata kao što su "Oceanovih 12" i "Nema rezervacija". Ovaj drugi večeras imate priliku gledati na Novoj TV, a Zeta - Jones u njemu glumi glavnu kuharicu elitnog restorana.

>>> Nema rezervacija, večeras u 21:50

Što se privatnog života tiče, brak joj je prilično eksponiran u medijima. Jasno, to nije uopće čudno ako uzmemo da joj je suprug Michael Douglas. Njih dvoje vjenčali su se 2000. godine, a nije im ni smetala činjenica da je Michael 25 godina stariji od Catherine. U međuvremenu su postali i roditelji dvoje djece. Posebnu su medijsku pažnju privlačili zadnje dvije godine, kada se Michael borio protiv karcinoma, od kojeg se naposljetku uspio izliječiti. Ipak, očito je to ostavilo traga i na Catherine, s obzirom da je ubrzo nakon primljena u bolnicu gdje se liječila od depresije. Sve u svemu, ne sumnjamo da će Catherine u tome uspjeti, te smo uvjereni da je s obzirom na njen talent i mogućnosti, čeka bar još jedan zlatni kipić.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju