Da glupost nije zapreka pokazat će junaci humoristične serije na Novoj TV!

(Stupid, Stupid Man), Australija, 2006., humoristična serija
redatelj: Will Usic
producent: Nick Murray
scenaristi: Tim Pye, Michael Ward i Mark Burnett

Uloge:
Wayne Hope ... Carl Van Dyke
Matthew Newton ... Nick Driscoll
Sophie Katinis ... Tina Carmody
Chris Leaney ... Ross Hampton
Bob Franklin ... Dave Muir
Leah Vandenberg ... Anne Cassidy

Nagrade:
Serija je trostruko nominirana za nagradu Astra 2009. godine, a glumac Wayne Hope te godine dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu.

Nijedna tema nije zabranjena u ovoj komediji o brojnim nepodopštinama članova uredništva jednog nepriličnog magazina za muškarce.

Radnja nove humoristične serije smještena je u redakciju magazina za muškarce COQ. Carl Van Dyke (Wayne Hope) je urednik koji svoje korijene i inspiraciju vuče iz ozbiljnog novinarstva. Dok Carl pokušava stvoriti barem privid profesionalnosti u senzacionalistički mjesečnik kojeg uređuje, njegovi kolege su sve samo ne suzdržani u svom nedoličnom ponašanju, u uredu i izvan njega.
Od Nicka (Matthew Newton) koji je pametan i šarmantan do prilično povučenog i sramežljivog Rossa (Chris Leaney) te moćne izdavačice Anne (Leah Vandenberg), koja se ne boji uvrijediti sve konzervativne čitatelje svijeta – članovi su drskog tima koji ima komičan pristup u komentiranju društva te uvijek iznova ostavlja publiku s pitanjem 'što je sljedeće?'.
Ne postoji tema koja se neće, ne smije ili ne može obraditi u magazinu COQ, a u ovom komičnom uredu u kojem ne postoje zabrane, to može biti i opasno.
Redakcija COQ magazina smještena je točno između tinejdžerskog magazina i časopisa za pletenje, kao dio velike izdavačke kompanije. Oni pišu o brzim autima, sportskim uspjesima i lijepim ženama. Sam ured magazina pak, baš kao što su i njegove priče, okuplja eklektičnu ekipu likova i svaki od njih doprinosi spektaklu svakodnevice. Svaki član tima ponosan je na svoj magazin, pa čak i onim najciničnijima stalo je da on opstane u velikoj džungli muških magazina.

O likovima:

Carl Van Dyke (45)
- Urednik koji vjeruje u načelo pravog novinarstva i po njemu živi. Oduvijek je želio otići u New York ili London i izgraditi karijeru u 'ozbiljnom' novinarstvu. Devedesetih je radio kao novinar za Adelaide Advertiser koji je ekskluzivno objavio skandal vezan za Državnu banku. Sada je već godinu dana urednik. Taj posao bio mu je potreban. U uvjerenju je da oko sebe ima snažan tim, ekipu koja mu vjeruje i koja ga voli. Nažalost to i nije baš tako.

Anne (39)
- Van Dykeova šefica. Moderna i uspješna, Anne nema iste ciljeve kao njen urednik. Ona smatra da je pametnija i bolja od svojih kolega. Anne je atraktivna i pragmatična šefica koja odlično razumije muškarce.

Nick (30)
- Nick je pametan, lijen i šarmantan. On je hedonist koji nema zadane ciljeve u svojem poslovnom životu. Uvjeren je da na kraju sve ispadne dobro. On je jedan od onih likova koji se pomoću svojeg šarma uvijek izbavi iz nevolje.

Dave (40)
– kolumnist koji dijeli savjete. Dave je čovjek pun sumnji u samog sebe. Zna da je njegov brak pri kraju, a svjestan je i činjenice kako ništa ne može napraviti po pitanju toga. Odličan je pisac koji se ne pravi važan. Ima skromna očekivanja te nikad ne očekuje velike pohvale za svoj rad.

Ross (24)
- Ross živi sa svojom majkom velikom kršćankom. Nov je u ovoj industriji. Ross jednog dana želi postati ozbiljan novinar koji piše o važnim temama.

Tina (23)
- Tina je privlačna, seksi i pametna. Iako je mlada, ono što joj pomaže u poslu je njezina zrelost. Većina muškaraca koji sretnu Tinu odmah žele spavati s njom, no ona nije takva djevojka.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju