Minein dolazak i upoznavanje s obiteljskim problemima ju ne ostavljaju ravnodušnom, time je još više sigurna da je obitelj Prosnik upravo ta kojima je pomoć potrebna.

1. ep.

Ove nedjelje u prvoj epizodi serijala 'Radna akcija' gledatelji Nove TV upoznat će obitelj Prosnik kojoj će Minea i njezin tim radovima na kući podariti ugodniji i veseliji boravak u njoj.
Obitelj Prosnik sačinjavaju majka Nataša i njezino dvoje djece – trinaestogodišnji sin Mateo i devetogodišnja kći Dorotea te baka Lidija koja je bez primanja. Uvjeti u njihovom domu su teški za življenje, a jedan od najvećih problema je toalet koji nije u sklopu stanu već se nalazi u hodniku zgrade, što baki Lidiji predstavlja veliki problem s obzirom da je ovisna o socijalnoj pomoći i kreće se po kući s naporom uz pomoć hodalice.Osim želje da toalet bude u sklopu stana jedna od Natašinih želja je i soba za Matea, premda ističe kako je opet realna i zadovoljila bi se barem novim krevetom za svog sina.

Mateova ljubav je nogomet, ali zbog financijske situacije Nataša mu to ne može priuštiti. Mateo je itekako svjestan situacije u obitelji te je sa svojih 13 god već preuzeo većinu odgovornosti, jedna od njih je odlazak u pučku kuhinju gdje se pobrine da obitelj ima uvijek ručak na stolu. Talentirana i svestrana Dorotea zainteresirana je za glazbu – pjeva u zboru i svira flautu. Zbor i glazbenu školu plaća im država, ali Nataša mora plaćati najam flaute 150 kn mjesečno što je velika žrtva za obitelj.
Skromnost i pozitivan duh je ono što ovu obitelj čini lijepom i jedinstvenom. Minein dolazak i upoznavanje s obiteljskim problemima ju ne ostavljaju ravnodušnom, time je još više sigurna da je obitelj Prosnik upravo ta kojima je pomoć potrebna.

Radnicima Radne akcije i Minei ne preostaje ništa nego se baciti na posao te odraditi sve obećano. Zadatak nije lak, u samo nekoliko dana trebaju se ispuniti sva iščekivanja te obitelj dočekati sa novim domom. Dok radnici poštuju rok, Minea neprestano misli na Doroteu i Matea, te za svakog pojedinačno odluči pripremiti iznenađenje.

Što će Minein tim od trošnog stančića koji broji 38m2 uspjeti napraviti i kakvo će Minea iznenađenje pripremiti za Doroteu i Matea, ne propustite pogledati u prvoj epizodi 'Radne akcije' ove nedjelje na Novoj TV od 21 sat!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju