Crtani film koji je osvojio ukupno sedam nagrada, među kojima nekoliko nagrada ´Daytime Emmy´ i ´Annie´ te još 16 nominacija.

(Steven Spielberg present:Pinky and the Brain), SAD, 1995., crtana serija

Producenti:Tom Ruegger, Peter Hastings, Rusty Mills
Izvršni producent: Steven Spielberg

Pinky i Mozgalo su dva urnebesno smiješna laboratorijska miša koji borave u kavezu u istraživačkom objektu Acme Labs-a. Mozgalo je sebičan i spletkari, dok je Pinky dobroćudan, ali nije najpametniji. U svakoj epizodi, Mozgalo smišlja novi plan da preuzme svijet, što u konačnici završava neuspjehom, bilo zbog Pinkyjevog nesnalaženja, nemogućnosti provođenja Mozgalovih planova i njegove arogancije ili pak zbog okolnosti koje su izvan njihove kontrole.

O likovima:

Mozgalo - Njegov rep je savijen poput stubišta te ga često koristi za otključavanje brave kaveza. Vrlo je inteligentan te razvija složene planove za globalnu dominaciju koristeći politiku, kulturne reference i vlastite izume. Čini se hladan i bez emocija, ali ima suptilan smisao za humor te čak posjeduje i neki božićni duh.

Pinky - Drugi genetski modificirani miš koji dijeli kavez s Mozgalom. Pinky je vrlo nestabilan i hiperaktivni miš koji ne može zadržati koncentraciju. Otvoreniji je od Mozgala, i puno sretniji. Redovito pomaže Mozgalu u osvajanju svijeta, iako ga on obično omalovažava.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju