Dok je letjela livadom, Maja upoznaje koloniju hrastovih moljaca. Pokušava im pomoći da nađu pravi smjer, ali ih slučajno usmjeri tako da lete u krug.

26. i 1.ep - 4. siječnja

Dok je letjela livadom, Maja upoznaje koloniju hrastovih moljaca. Pokušava im pomoći da nađu pravi smjer, ali ih slučajno usmjeri tako da lete u krug.
Sudac Voskić pregledava košnicu i otkriva da je Maja izašla iz nje. Odluči je protjerati iz košnice i s livade, vjerujući da je njezin životni stil prijetnja za ostale pčele. No za vrijeme napada od osa, Maja i njezini prijatelji dokazat će da ona ima svoje mjesto u zajednici.


2. i 3.ep - 5. siječnja

Maja i Pavo pronalaze odbačenu bocu soka. Kad su ušli u bocu, kako bi kušali ukusnu i slatku tekućinu, boca se otkotrlja niz padinu, odnijevši sa sobom i Benovu kuglu. I jedno i drugo nestaju u srcu šume. Maja i Ben odluče ih potražiti.
Budući je službeni Matičin glasnik odsutan, gospođica Kasandra organizira natjecanje za izbor pomoćnog glasnika. Maja, Pavo, Lara, Maks i Elio natjecat će se jedni protiv drugih u ludoj utrci po livadi. Cilj je dostaviti važnu poruku u susjednu košnicu.


4. i 5.ep - 6. siječnja

Pavo je vidio medvjeda. Maja upozorava Maticu koja daje zapovijed da se košnica evakuira. Kad otkriju da je paniku u košnici izazvao plišani medvjedić, boje se priznati svoju pogrešku Matici.
Želeći pokazati Maksu krasan okus voća sa stabla, Maja i Pavo nose ga zrakom do vrhova krošnji. No Maksa ugrabi ptica. Maja uz pomoć mrava organizira operaciju spašavanja velikih razmjera kako bi spasila svojeg prijatelja.


6. i 7.ep - 7. siječnja

Pavo se boji sjena koje vidi. Kako bi mu pomogla da prevlada strah, Maja organizira predstavu kazališta sjena.
Maja i njezini prijatelji otkrili su golem sluzav trag i Eliove gljive su nestale. Bobi zna što se događa: na livadi je čudovište! Maja odluči istražiti i otkriva da je to stvorenje obični veliki puž golać.


8. i 9.ep - 8. siječnja

Maja i Pavo upoznaju krasnu gusjenicu koja se zove Momo, ali ona se pretvori u ljiljka mrtvačku glavu, koji napadne košnicu i počne im uzimati med. Maja mora Momu uvjeriti da napusti košnicu i nađe nešto drugo za jelo.
Dan je berbe zelenog peluda, ali Maja i Pavo pogreškom su uspavali cijelu košnicu. Sada sve svoje prijatelje moraju zamoliti da im pomognu u berbi slaka, cvijeta koji cvjeta samo jedan dan u godinu.


10. i 11.ep - 9. siječnja

Cvrčak cijeloj livadi ne da spavati. Maja i Pavo odu ga potražiti: Kiki pokušava cvrčkicu Lilu pozvati na ples, ali šalje joj pogrešnu poruku! Flip će mu pomoći da svoje instrumente koristi na bolji način i Kiki će na kraju zavesti cvrčkicu.
U igri Maja i Pavo unište kuću malenog voćnog crva. Maja mu želi pomoći pronaći novo i tiho mjesto, ali Robert se boji metamorfoze i zloupotrebljava Majinu dobrotu kako ne bi ostao sam.


12. i 13.ep - 10. siječnja

Maja ima problema u učenju pčelinjeg plesa, koji je vrlo koristan za kretanje u pravome smjeru. Flip će joj pokušati pomoći i zahvaljujući njegovoj poduci, Maja će uspjeti pokazati glavnoj pčeli radilici novo polje cvijeća koje će im pomoći da nahrane novu generaciju larvi.
Nizom okolnosti Pavo postaje kralj lisnih uši kojeg se mazi i pazi. No kad lisne uši zaista zatrebaju svojeg „kralja“ da ih zaštiti, Pavo će trebati Majinu pomoć.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju