PON-SRI 06:30

´Pčelica Maja´, omiljena je crtana serija uz koju su odrastale generacije! Pčelica Maja napustila je košnicu kako bi otkrila ljepote i tajne prirode. Dok istražuje livadu na kojoj zapravo živi, upoznaje druge kukce koji ondje žive, igra se do mile volje i svoju radost dijeli s prijateljima. Njezina je otkrića neprestano oduševljavaju, a njezin je entuzijazam zarazan!

O radnji crtane serije:
Glavna junakinja, središte svih priča, je Maja, pčelica koja je istog dana kad se rodila napustila košnicu i odlučila živjeti na otvorenom, gdje je očekuju mnoga otkrića i avanture. Nikada joj ne dosade ljepota i tajne prirode, bilo što može potaknuti njezino oduševljenje prema igri i želju da ga podijeli sa svojim prijateljima. Maja nikad ne prestaje istraživati livadu i upoznavati bića koja ondje žive.
Veselu pčelicu u avanture vode emocije i želja za uzbuđenjem. Maja upoznaje druge kukce, pomaže im ili im spašava živote, upoznaje prirodne fenomene koji su opasni za nju, njezine prijatelje, košnicu itd. Kroz njezine avanture, naši mali gledatelji naučit će zanimljive činjenice o prirodi!

O likovima:

Pčelica Maja
Maja je pčelica koja ima oko sedam godina i koja nije poput drugih pčela. Odlučila je živjeti sama, izvan košnice. Živi na livadi, jednim dijelom u vanjskom svijetu, a drugim u košnici, u kojoj je uvijek dobrodošla. Maja je pčelica prepuna znatiželje koja voli istraživanja, otkriva svijet i uči sve o životu.

Pavo, Majin najbolji prijatelj
Pavo je dječak koji je rođen istoga dana kad i Maja te je njezin najbolji prijatelj. Ona ga katkad zadirkuje, ali nikada joj ne može dosaditi. Pavo je divan prijatelj. Uvijek je tu i uvijek će biti tu kad ga Maja treba. Zapravo, Pavo je u svemu Majina sušta suprotnost. Kad je ona ushićena i oduševljena nečim, on se žali. Kad se ona želi igrati, on želi spavati. Kad ona želi ići van, on bi radije ostao u košnici. Kad se ona žuri pomoći nekomu, on samo razmišlja o tome koliko bi to moglo biti opasno...

Ben, mali kotrljan
Ben je kotrljan. Kao takav, uvijek sa sobom ima kuglu izmeta i smeća prema kojoj je pretjerano brižan. Kao i svi kotrljani, Ben ima zadaću da čisti livadu. Njegova kugla njegov je ponos i dika... Sanja da će jednoga dana biti snažan poput njegova strica Kurta... Ben je Majin i Willyjev dobar prijatelj. Kad može, rado ide s njima. Po prirodi je nježan i veseo. Veoma je odan prijatelj na kojeg se može osloniti. Voli sudjelovati u Majinim igrama i planovima. Može letjeti, iako teško.

Maks, glista
Maks je jako sramežljiva glista koja se uvelike divi Maji. Njegova sramežljivost izvor je humora. Plašljiv je i skrije se uvijek kad čuje glasnu buku ili osjeti neku prijetnju. Živi pod zemljom i poznaje podzemni dio livade kao svoj džep. Voli biti u društvu i igrati se s prijateljima. Ne voli sunce, radije boravi u svojim mračnim i vlažnim tunelima. Ondje se osjeća izvrsno. Kad je na otvorenom, uvijek traži neku pukotinu u sjeni u kojoj se može zakloniti.

Elio, puž
Elio je puž. Njegova priroda ne dopušta mu da trči, ali iz želje da učini dobro i da se druži katkad zaboravi da je zalijepljen za tlo poput priljepka. Pesimist je po prirodi, što znači da u sve ulazi nevoljko jer se boji neuspjeha. Na kraju je uvijek zadovoljan što su ga prijatelji odvukli u avanturu.

Biba, leptirica
Biba je prekrasan leptir, graciozna i otvorena srca. Tinejdžerica je i ima različite brige od svojih mlađih prijatelja. Utjelovljenje je krhke ljepote i tinejdžerskih osjećaja i uzbuđenja.

Bobi, muha
Bobi je mlada, hiperaktivna muha. Uvijek želi da ostali misle da ima pravo i postavlja se kao ´onaj koji zna´. Naravno, čini to na djetinji način. Mnogo govori i misli da zna sve, ali teško razabire što je ispravno, a što pogrešno. Ostali ga slušaju s dozom sumnje.

Lara, bubamara
Lara je pomalo tašta bubamara, kojoj je najveći cilj da privuče pozornost i da joj se dive. Naravno, pomalo je ljubomorna na Maju i njezinu skromnost nakon nekog uspjeha. Želi biti u središtu svih događanja i koristi svaku priliku da privuče pozornost na sebe. Zna biti pravi davež, ali uvijek to skupo plati.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju