Maja želi pomoći gospođici Osmoderma Eremita (nisam pronašla hrvatski naziv ovog kukca.

2.sez., 17.-18.ep., 26. travanj

Maja želi pomoći gospođici Osmoderma Eremita. Svugdje se vodi pod latinskim!), starici koja je tijekom oluje izgubila dom. Želi pronaći brata koji živi u starom drvetu na drugoj strani jezerca. No staricu sjećanje često zna zavarati i oni s teškom mukom nalaze pravi put...
Voskić zaključuje da je košnica premala za toliko pčela: neke se moraju iseliti i osnovati novu košnicu! Među onima koji su izabrani da odu je i Willy... Maja ubrzo shvaća da bi mogla izgubiti najboljeg prijatelja i potrudit će se da Voskić promijeni mišljenje.

2.sez., 19.-20.ep., 27. travanj

Želeći pokazati Maksu krasan okus voća sa stabla, Maja i Willy nose ga zrakom do vrhova krošnji. No Maksa ugrabi ptica. Maja uz pomoć mrava organizira operaciju spašavanja velikih razmjera kako bi spasila svojeg prijatelja.
Maja i Willy uhvatili su varoe, vrstu pčelinjih uši. Košnica je zaražena. Odluče od šumskih pčela samica zatražiti savjet kako se riješiti tih parazita.

14.ep., 28. travanj

Maja i Pavo prelaze šumu kako bi vidjeli vrlo rijedak mjesečev cvijet, ali uhvati ih noć i oni se izgube. Srećom, mogu računati na pomoć krijesnice koja će ih odvesti natrag.

 

Više epizoda Pčelice Maje potraži na OYO.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju