Pavo se boji sjena koje vidi. Kako bi mu pomogla da prevlada strah, Maja organizira predstavu kazališta sjena.

6. -7.ep - 15. veljače

Pavo se boji sjena koje vidi. Kako bi mu pomogla da prevlada strah, Maja organizira predstavu kazališta sjena.
Maja i njezini prijatelji otkrili su golem sluzav trag i Eliove gljive su nestale. Bobi zna što se događa: na livadi je čudovište! Maja odluči istražiti i otkriva da je to stvorenje obični veliki puž golać.


8.-9.ep - 16. veljače

Maja i Pavo upoznaju krasnu gusjenicu koja se zove Momo, ali ona se pretvori u ljiljka mrtvačku glavu, koji napadne košnicu i počne im uzimati med. Maja mora Momu uvjeriti da napusti košnicu i nađe nešto drugo za jelo.
Dan je berbe zelenog peluda, ali Maja i Pavo pogreškom su uspavali cijelu košnicu. Sada sve svoje prijatelje moraju zamoliti da im pomognu u berbi slaka, cvijeta koji cvjeta samo jedan dan u godinu.


10.-11.ep - 17. veljače

Cvrčak cijeloj livadi ne da spavati. Maja i Pavo odu ga potražiti: Kiki pokušava cvrčkicu Lilu pozvati na ples, ali šalje joj pogrešnu poruku! Flip će mu pomoći da svoje instrumente koristi na bolji način i Kiki će na kraju zavesti cvrčkicu.
U igri Maja i Pavo unište kuću malenog voćnog crva. Maja mu želi pomoći pronaći novo i tiho mjesto, ali Robert se boji metamorfoze i zloupotrebljava Majinu dobrotu kako ne bi ostao sam.


12.-13.ep. - 18. veljače

Maja ima problema u učenju pčelinjeg plesa, koji je vrlo koristan za kretanje u pravome smjeru. Flip će joj pokušati pomoći i zahvaljujući njegovoj poduci, Maja će uspjeti pokazati glavnoj pčeli radilici novo polje cvijeća koje će im pomoći da nahrane novu generaciju larvi.
Nizom okolnosti Pavo postaje kralj lisnih uši kojeg se mazi i pazi. No kad lisne uši zaista zatrebaju svojeg „kralja“ da ih zaštiti, Pavo će trebati Majinu pomoć.


14. – 15.ep - 19. veljače

Maja i Pavo prelaze šumu kako bi vidjeli vrlo rijedak mjesečev cvijet, ali uhvati ih noć i oni se izgube. Srećom, mogu računati na pomoć krijesnice koja će ih odvesti natrag.
Maja je slučajno Bibi smočila krila. Ona je izgubila dio svojeg peluda i ne može više letjeti. Maja mora pronaći rješenje i pomoći joj: bliži se veliki bal leptira...


16. – 17.ep - 20. veljače

Matica je nakratko odlučila napustiti košnicu. Susreće Maju koja će joj pokazati mnoštvo lijepih stvari. No u međuvremenu pčele shvate da je Matica nestala i počnu paničariti.
Muha je Benu ukrala kuglu kako bi joj poslužila kao gnijezdo u koje će položiti jaja. Na nesreću, upravo je tu kuglu Ben htio izložiti na velikom susretu kotrljana! Maja mu nudi svoju pomoć u izradi nove kugle kako bi i muha i Ben bili sretni.


18. – 19.ep - 21. veljače

Na livadu stiže Flipov rođak. Dok su zajedno, na čudan način njih dvojica mijenjaju boju i ponašanje. Budući da se i Flip mijenja, Maja shvati da bi mogla izgubiti prijatelja. Učinit će sve da bude kakav je bio prije!
Maja i Pavo uhvatili su varoe, vrstu pčelinjih uši. Košnica je zaražena. Odluče od pčele samice zatražiti savjet kako se riješiti tih parazita.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju