Dok je letjela livadom, Maja upoznaje koloniju hrastovih moljaca.

2.sez., 25.-26.ep., 10. svibanj

Dok je letjela livadom, Maja upoznaje koloniju hrastovih moljaca. Pokušava im pomoći da nađu pravi smjer prema gnijezdu, jer su veoma opasni za ostale kukce: njihove dlačice uzrokuju osip svima koji ih dotaknu!Maja se sprijatelji s osolikom muhom (muhom koja izgleda kao isa). Kad od posebnog glasnika ose ukradu med, Syrphie pomaže Maji da ga pronađe i vrati pčelama, pretvarajući se pred Stingerom i njegovim prijateljima da je osa…


2.sez., 1.-2.ep., 11. svibanj

Maja i Willy pronašli su bačenu bocu od soka. Willy je ušao u bocu kako bi kušao slatku tekućinu, no boca se otkotrljala niz brijeg i sa sobom odnijela i Benovu loptu. I boca i lopta nestaju u šumi. Maja i Ben odluče ih potražiti.
Willy je u blizini vidio medvjeda. Maja obavještava Kraljicu, koja naređuje evakuaciju košnice. Kad Maja i Willy shvate da je paniku u košnici prouzročio plišani medvjedić, boje se Kraljici priznati svoju pogrešku.


 21.ep., 14. svibanj

Maja želi pomoći gospođici Osmoderma Eremita , starici koja je tijekom oluje izgubila dom. Želi pronaći brata koji živi u starome drvetu na drugoj strani jezerca.


22.ep., 15. svibanj

Sudac Voskić posjećuje košnicu i svjedoči nesreći koju prouzrokuje Maja. Odlučuje uvesti „letačke dozvole“. Sada pčele moraju ostati na zemlji i ne mogu obavljati svoj posao kako bi trebale.
 

23.ep., 16. svibanj

Maja upoznaje krasnu uholažu koji je pravi umjetnik i sve što vidi može izraditi kao skulpturu. No ostali krivo protumače njegove namjere i umjetnost. Maja će svojem prijatelju pomoći da vrati samopouzdanje.
 


Više epizoda Pčelice Maje potraži na OYO.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju