Ova crtana serija osmišljena je u pet dijelova kako bi se na što bolji način djeci objasnilo i dočaralo 10 Božjih zapovijedi.

1.ep - utorak 3. travnja
Pustolovina života počinje kada jedanaestogodišnji Sven, njegova majka Lejla i njihovi neobični životinjski prijatelji nauče, iz prve ruke, značenje prve Božje zapovjedi: ’Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene’. Dok je Mojsije na brdu Sinaj, Izraelci gube vjeru, a Hazaka ih uvjerava da trebaju žrtvovati drugog boga.


2.ep - srijeda 4. travnja
Jedanaestogodišnji Sven i njegovi prijatelji uče značenje Božjih zapovijedi: „Ne izusti imena Gospodina Boga svoga uzalud“ i “Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji“. Dok je Svenova mama odsutna, on radi za Jošuu, pohlepnog starca koji krši ove zapovijedi skupljajući sebi bogatstvo. Međutim, posljedice će ga na kraju stići.

3.ep - četvrtak 5. travnja
Sven i njegov najbolji prijatelj Emil uče što znače Božje zapovijedi: „Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji“ i „Ne ubij“. U potrazi za zabavom, dečki odlaze u pustinju usprkos svojim roditeljima. Opasno putovanje kroz pješčane oluje i susret s banditom i njegovim šakalom Divljakom pretvaraju noćno kampiranje u pustolovinu života.

4.-5.ep - petak 6. travnja
Nevolje su snašle izraelski tabor kad zgodni pjevač Simeon doslovce prevrne šatore sa svojim pjesmama i uz pomoć Martela, majmuna koji ih potkrada. Simeon se drži pravila po kojem je sve dopušteno, kada neuspješno pokušava osvojiti tuđu ženu. U međuvremenu, štakor Amos ispada kriv za Martelove krađe iz šatora.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju