Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Jedna je od najznačajnijih i istaknutih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni. O ovoj je glazbenoj divi puno toga rečeno i napisano, a ona će ispričati pojedinosti svog života koje do sada nije otkrila. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat gošća je Zdenka Kovačiček!

Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrtnosti u cijelom svijetu. Rizik se povećava s lošim životnim navikama, ali i s godinama. Kod muškaraca rizik počinje rasti iza četrdesete, a kod žena iza pedesete godine života. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pogledajte koji su to rizični čimbenici za razvoj ovih bolesti.

Prilikom obrade bolesnika s neuromuskularnim bolestima potrebno je dobro poznavanje ovog područja kliničke neurologije. Više o tome donosi sugovornica ovotjedne emisije, iskusna liječnica Antonija Krstačić.

Češnjak je začinska biljka srodna luku, poriluku i vlascu. Od pamtivijeka se upotrebljava u kulinarstvu i medicini. Ima tipičan miris koji mu daje eterično ulje, a kroz povijest su mu se pripisivala razna mistična svojstva. Sve o ovoj super biljci u ovotjednom Zdravlju na kvadrat ispričat će nutricionistica Sanja Jelušić.

Glavobolja, povraćanje, mučnina, proljev, zimica, tresavica i osjećaj slabosti. Sve su to simptomi trovanja hranom. Teško je razlikovati trovanje hranom od želučane viroze, no zato su tu liječnici kako bi riješili dvojbu. Kako? Doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju