Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Saša Lozar

Natjecatelj

Saša Lozar talentirani glazbeni, vokalni virtuoz i radijski voditelj...

U rasponu vremena od kasnih 90 tih do danas, Saša i njegova glazbena karijera se odvijaju na osebujan, autentičan  način. Svoju prvu afirmaciju doživljava kao većina klinaca njegove generacije svojim nastupom na Turbo Limach Show, te nešto kasnije uspješno ulazi u finale najpopularnijeg talent showa kao finalista u društvu svojih kolega Damira Kedže, Natali Dizdar, Rafe i Nere Stipićević (Story Super Nova) koji je zaveo cijelu Hrvatsku i regiju. Upečatljiv nastup i osebujan vokal gravitirajući prema svjetskoj sceni, velikog raspona, nježnog senzibiliteta, te tople boje su bili direktna pozivnica za nastup na prvim Runjićevim večerima u društvu najvećih glazbenika, istaknuvši se svojom interpretacijom. Saša je maestralno interpretirao veliku Runjićevu pjesmu „Molitvu za  Magdalenu“, i to uz klavirsku pratnju neprežaljenoga Olivera Dragojevića.

Afirmativni put je nastavio u suradnji s mnogobrojnim autorima, glazbenicima, producentima, redateljima. Od eminentnih imena iz glazbenog strukovnog miljea možemo izdvojiti producenticu Gordanu Bosak, ujedno i vlasnicu  izdavačke kuće Agapa music, koja od samoga početka sukreira i upravlja karijerom Saše Lozara u funkciji izvršne producentice, autori poput  Borisa Đurđevića, Predraga Martinjaka Peggyja, Srđana Sekulovića Skansija, Zvjezdana Ružića, Dina Šarana, Ante Pecotića i drugih.

Njegova glazbena karijera ima dinamiku, različitost, prilagodbu, spektar iskustava. Da Saša voli posebne izazove, spominjemo njegovu avanturu i iznimno uspješnu suradnju sa svojim velikim prijateljima Tinom Samardžićem i Damirom Kedžom. Dečki formiraju Boy bend, lakoćom postižu veliki uspjeh.  Iz te suradnje su se izrodile velike uspješnice poput 365, pjesma koja je postala brand, simbol prosinca i najluđih tuluma.

Na svom afirmativnom putu Saše Lozar su se događale različite avanture i iskustva. Kako karijere nemaju pravolinijski put i precizan plan Lozar trasira svoj put i stječe vještine sudjelujući u mnogobrojnim iznimno zahtjevnim televizijskim showovima, gdje potvrđuje da njegov talent nema limita. Lakoćom dolazi do finala u svakom svom izazovu, te pobjedom u ''Tvoje lice zvuči poznato'', u iznimnom zahtjevnom, popularnom showu potvrđuje da posao kojim se bavi nije slučajan, te da sve što se događalo pop putu, ima itekako smisla. Vokalne interpretacije, plesne koreografije, imitacije, kostimografije, scenografije, su možda otvorile neko novo poglavlje u životu Lozara, te ostavile publiku bez daha i zabavile na način na koji se to u pravom smislu radi. Okrunio se pobjedom i u Broadway stilu  pokazao kako to rade profesionalci, te odradio uloge i transformacije za pamćenje poput Maje Blagdan, Arethe Franklin, Elton Johna,  i drugih.

Druge vještine stječe u radijskom eteru Antene Zagreb, u jutarnjem showu, budi svojom dječačkom energijom i unosi svježinu svakog jutra u prostore slušatelja. Da je iznimno uspješan i u tom mediju, na samome početku svoj radijskog afirmativnog puta, potvrđuje nominacija za Večernjakovu ružu za radijsku osobu 2016. Usporedo radi na svojoj glazbenoj karijeri i postiže respektabilni uspjeh, ulazi u radijski eter na vrhovima  top ljestvica, osvaja publiku, urednike i slušatelje svojim hitovima poput Tajno, Da, Budi, Dame i drugih. Kako dolazi iz vremena 90 tih odrastao na Georgu Michaelu, Prince, Dinu Dvorniku nosi taj dašak, i pečat kroz svoj glazbeni stil, te odlično pliva u svim glazbenim pravcima od jazza, bluesa, do popa.  

Početkom godine objavio je nakon dugo vremena svoju prvu očekivanu ljubavnu r'n'b ''Vrati se'', koji uz romantičan video spot snimljen u prekrasnim krajolicima Grabovca, Plitvice Holyday Resorta, Drežnik grada, Rastoka ,prikazuje koliko su čovjek, glazba i priroda savršen spoj.


Zanimljivosti

X