Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Matko Knešaurek

Natjecatelj

Matko Knešaurek rođen je 4. siječnja 1986. Ovaj kazališni, televizijski i filmski glumac širokoj je publici poznat kao Petar Begovac, glavna muška uloga u seriji ''Zlatni dvori'' koja se 2016./2017. emitirala na Novoj TV.

Matko je srednju i osnovnu školu završio u Zagrebu, a paralelnu s tim uspješno je pohađao i glazbenu školu odsjek gitara i obligatno klavir. Upisao je Umjetničku akademiju u Osijeku, odsjek za glumu i lutkarstvo te diplomirao 2009. godine.

2010. godine glumio je u monodrami ''U dvoje je lakše?'' koja je nastala kao autorski projekt na Umjetničkoj akademiji, a s njom je i diplomirao lutkarstvo. Predstava je nagrađena nagradom i zahvalnicom grada Zagreba. Iste je godine glumio u predstavama ''Vagon prvog razreda'' kazališta Mala Scena Mala i kratkometražnom filmu ''Sobe''.

Godinu poslije publika ga je mogla vidjeti u ''Thearto'' umjetničkoj organizaciji sa sjedištem u Zagrebu. Matko je pohađao lutkarske radionice i glumio u nizu predstava za djecu. Igrao je ulogu Felicea u predstavi ''Dvolična igra'', te ostvario ulogu u kratkometražnom filmu ''Mravinjak''. Od 2009 godine do 2012. bio je dio Hrvatskog narodnog kazališta s predstavom ''Građanin Plemić'', a nakon toga se okušao u televizijskoj sapunici u kojoj je dobio glavnu mušku ulogu. U glazbenoj dramskoj seriji ''Stella'' koja se emitirala na Novoj TV 2013. godine Matko je utjelovio sporednu ulogu, a gostujuću ulogu Damira Carevića utjelovio je u seriji Nove TV ''Zora dubrovačka''.

2015. godine Matko Knešaurek radio je na projektima kao što su predstava ''Legende'' u sklopu Krležinih dana, a iste je godine sinkronizirao dječji program.

Trenutno igra u jednom od najpoznatijih mjuzikla Kazališta Komedija ''Mamma mia!'' ulogu Harryja Brighta. 

O sudjelovanju u showu ''Tvoje lice zvuči poznato'' Matko je rekao: 

Sada je došao red na mene da se pokažem i jako se veselim tomu.

Zanimljivosti

X