Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Maja Bajamić

Natjecateljica

Maja Bajamić, hrvatska pop, r'n'b i soul pjevačica rođena je 09.09.1991. godine u Splitu, a posljednjih 11 godina živi i djeluje u Zagrebu.

Bavi se pjevanjem, pisanjem tekstova i glazbe, plesom i sportom od svoje pete godine.

Pet godina pjevala je u gospel sastavu, a s trinaest osniva bend „Samostan“ u kojem prvi put djeluje kantautorski. Paralelno s tim, redovito pohađa sate pjevanja kod Miše Limića, osnivača popularne grupe Stijene i autora nekih od najvećih hitova hrvatske glazbe. Široj javnosti postaje poznata 2011. godine kao jedna od sudionica glazbenog reality showa „Hrvatska traži zvijezdu“,  gdje osvaja četvrto mjesto. Početkom 2013. godine, počinje surađivati s producentom i autorom Marinom Aničićem i objavljuje prvi vlastiti r'n'b  singl „Nešto“ te snima spot koji Tportal smješta u top 10 hrvatskih glazbenih spotova.

2010/2011. upisuje studij sociologije i pedagogije u Zagrebu, a paralelno pohađa satove glume i u nastavku spomenute suradnje izdaje još pjesama, te se uz glazbu, par godina  aktivno bavi i modelingom za stock footage promotivne materijale.

2015. godine s prijateljem i gitaristom Ivanom Borojevićem odlazi pjevati na skandinavski kruzer na kojem su, nešto više od mjesec dana, svaku večer akustično izvodili najveće svjetske hitove.

2016. godine postaje pjevačica poznatog hrvatskog benda „Teška Industrija“, te nakon odrađene božićne i novogodišnje turneje i snimljenog singla „Pratim te u stopu“, ipak odlučuje vratiti se solo vodama i radu na svom kantautorskom materijalu kojim se bavi posljednjih nekoliko godina. Nakon odlaska iz benda i povratka solo karijeri, ostvaruje velika iskustva i uspjehe u najpoznatijim reality tv konceptima u Hrvatskoj.

Početkom 2017. godine kao članica stručnog žirija sudjeluje u RTL-ovoj glazbenoj (pjevačkoj) reality emisiji Zvijezde. 

Godinu dana poslije, 2018., pobjeđuje u popularnom zabavnog plesno-glumačko-pjevačkom spektaklu, showu ''Tvoje lice zvuči poznato''. Potom ostvaruje glazbenu suradnju s poznatim splitskim raperima Krešom Bengalkom i Žuvijem u pjesmi „Propušteni poziv“, koja je svjetlo dana ugledala u lipnju, 2018. Na svoj 27. rođendan izdaje svoju prvu kantautorsku pjesmu, „Mali od Đepetta“. Te godine Maja je diplomirala sociologiju i pedagodiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U ožujku 2019. prvi put se službeno ostvaruje i u glumačkim vodama. Tada je započelo snimanje dugometražnog filma „Ana“, redatelja Anđela Jurkasa, a Maja u njemu utjelovljuje glavni lik, Anu. Film izlazi u proljeće/ljeto 2021. godine.

U ljeto 2019. ostvaruje suradnju s jednim od najvećih autora ovih prostora, Dušanom Bačićem te u Beogradu snima spot i pjesmu „Suze i med“. 

U studenom 2019. postaje stalnom članicom jazz i cabaret ansambla Kontesa te aktivno nastupa svake subote u cabaretu.

Za vrijeme prvog vala korone, u travnju 2020. piše i uglazbljuje pjesmu za djecu čija su djetinjstva obilježili pandemija i/ili potresi „Srce moje“, koja u međuvremenu (za vrijeme njezinog boravka i snimanja u Farmi), postaje himnom osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Osijeka. Po završetku projekta Farma, u suradnji s njima snima i spot za istoimenu pjesmu. Početkom 2020. započinje glazbenu suradnju sa Baby Dooksom i Mirzom Tetarićem, a u ožujku 2021., u suradnji s dizajnerskim i šivaćim dvojcem „Tašel i Grofica“ kreira i plasira  limitiranu liniju trenirki unutar kampanje naziva „2faces“. 

Zanimljivosti

X