Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Katarina Baban

Natjecateljica

Katarina Baban rođena je u Osijeku 1988. godine gdje je završila osnovnu, srednju školu te fakultet. 2012. godine diplomirala je na Umjetničkoj akademiji, smjer glume i lutkarstva.

Od malih je nogu bila svestrana. Pjevala je u dječjem zboru te pohađala tečaj talijanskog jezika. Međutim, odmah po završetku srednje škole znala je da je gluma njen izbor.

2009. glumila je glavnu ulogu u predstavi ''Razigrajmo Melitu“ po tekstu Mirjane Nole, u režiji  Roberta Raponje. Predstava je rađena kao projekt Umjetničke akademije u Osijeku i Gradskog kazališta Požega, a za ovu je ulogu 2010.godine dobila Rektorovu nagradu. Iste je godine igrala u predstavama ''Raskošno cvjetaju moje ruže'' i ''Tečaj odvikavanja od pušenja''

Godinu nakon toga Katarina je utjelovila epizodu ulogu Zlate u mladim danima u dramskoj seriji Nove TV ''Najbolje godine'', a tada je bila na kazališnim daskama kao glumica u predstavama ''Pacijent doktora Freuda'', ''Nada iz ormara'' i ''Božićna priča''.

Ova kazališna, televizijska i filmska glumica okušala se u sinkroniziranju crtanih filmova te kao voditeljica na lokalnoj televiziji.

Tijekom 2016. i 2017. godine igrala je glavnu ulogu u dramskoj seriji ''Zlatni dvori'' koja se prikazivala na Novoj TV. Osim glumom Katarina se ozbiljno bavi modom. U svibnju prošle godine otvorila je svoj prvi showroom za brand ''Lilith by Katarina Baban''.

Za ovu godinu priprema kazališne projekte ''Ništa ljubav, samo seks'' u režiji Renea Bitorajca i monodramu ''U mojim cipelama'' u režiji Ive Srnec po tekstu Kristine Gavran.

O sudjelovanju u showu rekla je: 

Želim da ljudi vide koliko zapravo nisam normalna. Pri prvom gledanju emisije sam pomislila: Bože, kako bih ja htjela ovo!


Zanimljivosti

X