Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Katarina Baban

Natjecateljica

Katarina Baban rođena je 20.6.1988.godine u Osijeku gdje je završila osnovnu, srednju školu te fakultet. 2012. godine diplomirala je na Umjetničkoj akademiji, smjer glume i lutkarstva.

Već tijekom studiranja počela je igrati u brojnim predstavama diljem Hrvatske pa i izvan nje. Počevši na daskama HNK Osijek gdje je zaigrala u brojnim predstavama (Unterstadt, Hana i Hana, Hotel slobodan promet), otisnula se u Zagreb zbog prvih televizijskih angažmana (Najbolje godine, Tajne). S obzirom na brojne angažmane napustila je Osijek te se preselila u Zagreb.

Tijekom godina zaigrala je u brojnim kazalištima: Scena Gorica, Gavran Teatar, Luda kuća, Kazaliste Moruzgva, Kerekesh Teatar...

2016. i 2017. godine igrala je glavnu ulogu u dramskoj seriji ''Zlatni dvori'' koja se prikazivala na Novoj TV nakon čega je snimala “Tvoje lice zvuči poznato” te serije “Drugo ime ljubavi” i “Crno-bijeli svijet”. 2017.godine igrala je u dugometražnom filmu “Dom”. Uz svoju prvu ljubav- glumu, Katarina 2016. godine upisuje Profokus- školu za modu i dizajn kako bi 2017.godine pokrenula svoj modni brand Lilith by Katarina Baban te u svibnju iste godine otvorila vrata svog prvog showrooma.

Otada uspješno balansira s dva posla i dvije ljubavi - glumom i dizajnom.

Zanimljivosti

X