Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Damir Poljičak

Natjecatelj

Damir Poljičak rođen je u Splitu 1984. godine. Damir je kazališni, televizijski i filmski glumac čiji je rad prepoznat i priznat što dokazuju čak dvije nominacije za Nagradu hrvatskoga glumišta.

Damir je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a nastupao je u predstavama brojnih kazališta kao što su Gradsko kazalište Žar Ptica, Satiričko kazalište Kerempuh, Kazalište Komedija i Kazalište Ulysess.

Tijekom studiranja Damir je igrao značajnije uloge kao primjerice u kazalištu Komediji predstave ''Odlazak'', ''Terapija terapija'' i ''Jalta Jalta''.

Već se 1998. godine okušao na filmu u ulozi Marka u ''Kanjonu opasnih igara''. 2010. godine utjelovio je njemačkog vojnika u filmu "Bloodrayne: The Third Reich", a godinu nakon toga također ulogom njemačkog vojnika bio je dio postave akcijske komedije "Blubberella".

2015. godine igrao je ulogu u filmu ''Svinjari'' u kojem na satiričan način prikazuje medijsku scenu. Osim u kazalištu i na filmskom platnu Damir je zavidne uspjehe postigao u televizijskim serijama poput ''Zauvijek susjedi'', ''Periferija city'', ''Balkan Inc.'', a okušao se i u sinkronizaciji crtanih filmova. 

O sudjelovanju u showu ''Tvoje lice zvuči poznato'' rekao je: 

Uvijek nešto pjevam i u mjuziklima i u predstavama, ali nisam probao ništa slično kao ovakav format i to mi je velik izazov.

Zanimljivosti

X