Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Damir Kedžo

Natjecatelj

Damir Kedžo 33-godišnji je pop pjevač i jedno od najpoznatijih lica Hrvatske glazbene scene...

Rođen je u Omišlju na otoku Krku, a glazbenu karijeru započeo je u showu Story Supernova, prije 16 godina. Okušao se i u glumi, te je osvojio nagradu hrvatskog glumišta za ulogu u slavnom mjuziklu „Crna Kuća“. 

Damir Kedžo uspješno je nastupao i u inozemstvu i osvojio  Grand prix festivala Slavjanski Bazaar u Vitebsku u Bjelorusiji  i pobjedu na festivalu New Wave  u Sochiju  u Rusiji. Pobjedom  pjesme “ Divlji vjetre” na ''Dori 2020.''  Damir je ostvario svoj dječački glazbeni san. Aktualni album "Poljubi me sad”  nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolji album pop glazbe.

Kedžine pjesme posljednjih su nekoliko godina među najslušanijima u Hrvatskoj, a njegovi singlovi  nagrađivani su hitovi.

Damir Kedžo najslušaniji je muški izvođač u Hrvatskoj u 2019. godini i u top 3 najslušanija muška izvođača u 2020.  po službenim statistikama slušanosti, a njegova karijera je u samom vrhu. Glazbenik je koji je očarao publiku pjesmom “ Sve u meni se budi”  koja je  ponijela titulu najslušanije pjesme u Hrvatskoj.  Nakon toga niže samo hitove, pjesmom “ Srce mi umire za njom“  pobijedio je na Zagrebačkom festivalu. Pjesmama “ Vidi se izdaleka“,  “Poljubi me sad”,” Divlji vjetre”, “ Sjeti se”, “ Hram”  samo su neke od pjesama kojima je osvojio eter i srca publike. Pobijedio je na Dora natjecanju 2020. natjecanju pjesmom  “ Divlji vjetre” i sudjelovao u prvom online / virtualnom Eurovision 2020. Damir je 2020.godine objavio samostalni album “ Poljubi me sad” i održao prvi veliki rasprodani  koncert u covid uvjetima, 25.srpnja na Riječkoj gradini. Njegove pjesme su u Top 10 najslušanijih u Hrvatskoj po svim službenim statistikama, svake godine ima bar dva hita mjeseca u konkurenciji za Cesaricu godine i u 10 najslušanijih pjesama Narodnog radija.  

Zanimljivosti

X