Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Dalibor Petko

Natjecatelj

Dalibor Petko, radijski je i televizijski urednik i voditelj. Rođen je 27.01. u Zagrebu...

Završio je Opću gimnaziju u Velikoj Gorici kao jedan od najuspješnijih učenika generacije, nakon kojeg pohađa Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu. Posao ga je odveo u drugom smjeru, zato njegova diploma još uvijek čeka. Prve novinarske korake napravio je u Velikoj Gorici pišući za lokalne novine Glasnik Turopolja i Reporter te radeći kao voditelj na RVG-u. Pisao je članke i za National Geographic Junior, radio i na Z1 televiziji kao producent i kao voditelj te dugo godina bio urednik nacionalne top liste HrTop20, koja se emitirala na pedesetak radio postaja. 

2010. postao je zaštitni glas Narodnog radija, gdje je uređivao i vodio 'Glazbeni show Dalibora Petka', emisiju koja je promovirala sve oblike popularne hrvatske glazbe. U više od tisuću emisija Petko je ugostio apsolutnu cijelu hrvatsku estradu. 2016. godine Dalibor je dobio i veliko priznanje, osvojio je Večernjakovu ružu. 

Još kao dijete ostvario je prve televizijske korake. Naime, nastupao je u najpopularnijoj dječjoj emisiji Turbo Limach Show, gdje je završio kao pobjednik sezone. Kao televizijsko lice Petka je publika vidjela u ulozi voditelja Hrvatskog Radijskog Festivala, novogodišnjeg programa Nove TV i emisije S lipom do jutra, kao i na lokalnim televizijama u glazbenoj emisiji Promocija. Petko je bio i jedini voditelj iz Hrvatske, koji je vodio veliki spektakl u Skopju posvećen Toši Proeskom. Osim što godinama vodi razne glazbene festivale, od Radijskog do CMC festivala, 2012. postaje dio ekipe IN magazina. U rubrici 'Njeno drugo lice' donosi intervjue s intrigantnim Hrvaticama, a u rubrici 'Petkom s Petkom' priređuje iznenađenja svojim gledateljima, upoznavajući ih s njihovim omiljenim pjevačima. Njegova rubrika 'Petkom s Petkom' prerasla je u pravi glazbeno zabavni show, koji je pune tri godine zabavljao gledatelja ispred malih ekrana Nove TV. Danas uređuje i vodi ‘Dalibor Petko Show’, a zabave ne nedostaje ni na Petkovim društvenim mrežama, na kojima zabavlja svoje pratitelje ludim transformacijama. Snimio je i jednu pjesmu, ‘Kad magle krenu’, no pjevanje ga kaže ne zanima. Draže su mu glumačke uloge, a okušao se i u sinhronizaciji nekoliko animiranih i igranih filmova. Petko je poznat i kao veliki filmofil pa iz hobija recenzira filmska ostvarenja i serije. 

Zanimljivosti

X