''Svakako se isplati prijaviti u ovaj projekt, jer je to put kako naučiti poslovati kako treba i početi vjerovati u sebe kako treba!''

U finalnoj emisiji četvrte sezone društveno odgovornog projekta 'Startaj Hrvatska' titulu hit proizvoda 2023. odnio je Tabay, mesne delicije iza kojih stoje braća Marko i Tomislav te Iva, Tomislavova supruga. ''Bilo je izazovno, ali nećemo reći da je bilo teško nakon ovoga što smo dobili. Svakako se isplati prijaviti u ovaj projekt, jer je to put kako naučiti poslovati kako treba i početi vjerovati u sebe kako treba'' izjavili su.
Braća Marko Peshovski i Tomislav Tabaj, porijeklom Makedonci, cijeli su život okruženi kulinarstvom. Nakon što je Tomislav upoznao Zadranku Ivu, preselio se u Hrvatsku, brat Marko došao je za njim. Ukusnim mesnim specijalitetima, Tomislav je prvo oduševio Ivinu obitelj, a sada sa svojim proizvodima grade poslovni put uz pomoć partnera SPAR Hrvatska.

U projekt su ušli s mariniranim svinjskim rebrima u tri okusa te svinjskim trganim mesom od lopatice s umakom Tabay classic.

Od prijave u projekt, postavljanja proizvoda na police, pa do laskave titule hit proizvoda, mnogo je izazova s kojima se kandidati moraju suočiti. ''Hit proizvod nije samo onaj koji osvaja srca kupaca, nego i onaj čiji je poduzetnik demonstrirao najveći napredak i samim time pokazao se kao pouzdan i odgovoran dobavljač'', istaknuo je predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl prilikom proglašenja. Unatoč svim preprekama na koje su nailazili, uspješno su plasirali svoje proizvode. ''Moram vas pohvaliti, vrlo ste angažirani, aktivni, odmah reagirate“, pohvalo ih je Fenzl te im dao ugovor na potpisivanje.

Žana Lovrić, direktorica Nabave SPAR Hrvatska osvrnula se na proteklu sezonu te svim kandidatima prije proglašenja hit proizvoda kazala: ''Svake godine kroz moj odjel prođe mnoštvo različitih proizvoda. Vaši brandovi koji su brandovi dio projekta 'Startaj Hrvatska' čine razliku u mome poslu. Prekrasno je gledati razvoj jednog proizvoda. Uspjeh su i vaše nove narudžbe, ali toga svega ne bi bilo da nema zajedničkog rada i povjerenja u našoj poslovnoj suradnji.''

SVI KANDIDATI POTPISALI UGOVOR SA SPAR HRVATSKA

Rođenjem kćeri Petre, Matea Briški i Petar Baronić odlučili su napustiti svoje poslove i upustiti se u poduzetničku avanturu. Bogato punjenje za savijače koje je Mateja radila za obitelj i prijatelje, sada su postale dio projekta 'Startaj Hrvatska'. Njihov put do finala bio je ispunjen brojnim izazovima, zbog sve većeg broja narudžbi slatkih i slanih Pepas savijača i isporuke na vrijeme. ''Vaše su savijače jako tražene, ali bilo je problema u isporuci'', rekao im je g. Fenzl napomenuvši im da SPAR neće odustati od njih te im ponudio ugovor.

Senna Ušić Jogunica i Andrej Azenić odlučili su modernizirati i usavršiti djedovo naslijeđe izrade krema. Nakon što su njihove kreme za ruke Azena ušle u projekt, dodatno su opremili pogon i posvetili se intenzivnoj proizvodnji. ''Koliko god sve izgleda idealno, imam za vas dobre i loše vijesti. Možda nije dobro da vaša krema po popularnosti nije među top 5 svih krema, ali ušla je na listu top 5 svih krema za ruke. Vrlo ste uzorni poduzetnici, tako da smo spremni za ugovor'', otkrio im je g. Fenzl. ''Bez obzira na to kakav bi bio ishod, mi smo jako zahvalni gdje smo došli i jako smo unaprijedili svoje poslovanje s vama. To je bilo jedno vrijedno iskustvo'', istaknula je Senna.

Obitelj Lenac donosi jedinstveno tradicijsko jelo grada Hrvatske Kostajnice. Proces izrade svojih Bio rezanaca od sušene buče, Svjetlana i Lovro osuvremenili su te su prošli u projekt 'Startaj Hrvatska'. No, ubrzo su uslijedile poplave na njihovom području, pa je proizvodnja zaustavljena. Kada su uspjeli isporučiti rezance SPAR-u ostalo im je vidjeti hoće li nastaviti suradnju. ''Nije bilo lako izaći iz zone komfora i staviti cijeli svoj život u javnost'', rekla je Svjetlana. Osim toga, tijekom projekta imali su velike građevinske radove. ''Kao poduzetnici niste još na razini na kojoj bi trebali biti. Dobit ćete još jednu šansu i to treba tako shvatiti'', rekao im je g. Fenzl te ponudio ugovor.

Prijatelje Mariju Kuću i Luku Međerala još u srednjoj školi povezala je ljubav prema punku. Ostali su povezani cijeli život te se jednog dana dosjetili da bi mogli proizvoditi mješavinu za kruh, koju su nazvali Barun. Željeli su se u ovo moderno doba vratiti tradiciji. U tom naumu im je pomogao i SPAR Hrvatska. Uz poneku prepreku, sve su uspješno odradili i ostalo je samo vidjeti hoće li to biti dovoljno da bi nastavili suradnju. ''Malo nam je nervoza jer je jako bitan dan'', rekla je Marija prije nego je doznala dobre vijesti. ''Trudili smo se da sve ispoštujemo i da sve bude gotovo i da prije roka isporučimo narudžbu'', otkrila je Marija, a nakon pohvale koju im je uputio g. Fenzl, i oni su dobili ugovor na potpisivanje.

Živko Dražin je s bratom blizancem, cijelo djetinjstvo proveo uz more. Nakon što su ostali bez oca, morali su pomoći majci prehraniti obitelj. Živko je ljubav pronašao u ribolovu i prerađenim morskim specijalitetima te kaže da je Dalmaciju stavio u staklenku sa svojim proizvodima Pepefiš i uspio ući u projekt 'Startaj Hrvatska'. Ipak, bilo je mnogo problema koje je Živko morao riješiti prije nego je svoje proizvode stavio na police SPAR-a. ''Mislili smo da ste nam najrizičniji kandidat, ali bili smo u krivu. Sve naše brige su se pokazale nepotrebnima. Sve ste odradili dobro'', rekao mu je g. Fenzl te mu dao ugovor na potpisivanje.

Danijel Horvat je dugi niz godina proveo na razminiranju Hrvatske. Taj stresan i opasan posao zamijenio je mnogo slađom pričom. Sa zaručnicom Monikom Parat započeo je proizvoditi karamelizirane lješnjake s dodatkom vanilin šećera - All Sweet. Prolaskom u projekt, započeli su svoju poslovnu avanturu te uz poneku prepreku stigli do finalne emisije. ''Dosta smo uzbuđeni i osjećamo nervozu'', rekao je Danijel koji je vjerno pratio prijašnje sezone emisije. Sada, kada je bio dio projekta, kaže da je dobio mnogo više nego je očekivao. ''Imali smo tu sreću da smo bili s ove strane ekrana i da smo vidjeli sve i dobili jako veliku pomoć'', ispričao je Danijel dodavši potencijalnim natjecateljima da se obavezno prijave. ''Ukoliko stvarno vjerujete u svoj proizvod, bez razmišljanja se prijavite'', rekao je Danijel.

U projektu su se za hit proizvod natjecali i smrznuti desert na štapiću namijenjen djeci i odraslima Daš Pops?. ''Nismo bili zadovoljni vašim angažmanom, ali vjerujemo da vaš proizvod ima potencijala'', kazao je g. Fenzl na sastanku s Markom Šepetavcem, Azrom Hadžić Josipović i Miom Grbavac koji stoje iza smrznutog deserta.

Emisija 'Startaj Hrvatska' ne samo da potiče inovativnost nego i gradi poduzetnike, stoga pozivamo sve odvažne male poduzetnike koji žele svoje poslovanje podignuti na višu razinu, da se prijave u novu, petu sezonu projekta 'Startaj Hrvatska' na internetskim stranicama Nove TV: novatv.dnevnik.hr/prijava

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju