Četvrta sezona od 8. listopada na Novoj TV!

SPAR Hrvatska i Nova TV nastavljaju s društveno-odgovornim projektom "Startaj Hrvatska" kojim će nastaviti podržavati i promovirati male i mlade hrvatske poduzetnike. Četvrta sezona ovog projekta najavljena je u INTERSPAR hipermarketu u City Centru One West gdje se osmero novih kandidata predstavilo sa svojim originalnim, domaćim "Made in Croatia" proizvodima.

Projekt "Startaj Hrvatska" pokrenut je prije četiri sezone s ciljem podrške malim domaćim poduzetnicima i željom da se na police SPAR trgovačkog lanca lansiraju njihovi inovativni i visoko kvalitetni proizvodi. Projekt svake godine bilježi sve veći uspjeh pa je tako ove godine zabilježen rekordan broj prijava novih kandidata, a samo najbolji odabrani su za veliko finale. Njihovi proizvodi bit će dostupni na policama INTERSPAR hipermarketa i odabranim SPAR supermarketima.

SPAR Hrvatska veliki je promotor hrvatskih proizvođača i u inozemstvu, zahvaljujući SPAR prodajnoj mreži. U samo prvih šest mjeseci ove godine prodaja hrvatskih proizvoda unutar SPAR prodajne mreže u Austriji, Sloveniji, Italiji i Mađarskoj iznosila je čak 82 milijuna eura, a među njima je i HIT proizvod 2021. – NuttyBARica!

Osim u SPAR i INTERSPAR trgovinama diljem Hrvatske, finalisti će svoje proizvode i priče o vlastitom profesionalnom uspjehu predstaviti i u obliku jedinstvenog televizijskog formata osmišljenog u suradnji s Novom TV. Predstavljanjem sebe i svojih proizvoda nastojat će privući televizijsku publiku da potraži i kupi njihove proizvode kako bi postali što konkurentniji i prepoznatljiviji na tržištu.

Suradnja na projektu "Startaj Hrvatska" sa SPAR-om predstavlja nam veliko zadovoljstvo pa i ove godine s uzbuđenjem očekujemo početak nove sezone i inspirativne priče kandidata. Iznimno smo ponosni što imamo priliku biti dio ovog koncepta koji prepoznaje vrijedne i talentirane mlade poduzetnike i pomaže im da se uzdignu na svom poduzetničkom putu. Želja nam je također osvijestiti i motivirati i druge male poduzetnike na svoj prvi korak u poduzetnički svijet i drago nam je što im tu možemo biti vjetar u leđa, istaknuo je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.

Hrvatskim poduzetnicima, finalistima projekta "Startaj Hrvatska", SPAR će pružati podršku na njihovom poduzetničkom putu u svim razvojnim fazama poslovanja i zadovoljavanja visokih standarda kako bi vlastite proizvode mogli plasirati na police trgovačkog lanca s najviše hrvatskih proizvoda.

Ovaj jedinstveni društveno-odgovorni projekt sad je već prepoznat među novim poduzetnicima o čemu svjedoči i broj prijava sudionika na početku svake sezone. Želja nam je ovim načinom podrške i prezentacije dati priliku upravo onima koji su tek krenuli s poslovnim koracima, ohrabriti ih na startu poduzetničkog puta te cijeloj javnosti predstaviti njihove originalne proizvode. Želimo prikazati koliki trud i strast ulažu u poduzetništvo, ali i s kakvim se izazovima i teškoćama nose s ciljem da opstanu i uspiju te im kroz direktnu podršku i povećanje vidljivosti njihovih proizvoda kako bi se dodatno osnažilo i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, zaključio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Kandidati četvrte sezone projekta "Startaj Hrvatska" predstavili su osam novih proizvoda – Daš Pops, Tabay, Pepas, Azena, Barun, Pepefiš, OPG Lenac i All Sweet:

  • Daš Pops smrznuti je desert Mie, Azre i Marka, zagrebačke ekipe čiji proizvod spaja sve najbolje od voća zapakirano u smrznuti desert na štapiću
  • Braća Tomislav i Marko predstavit će svoje četiri vrste mesnih proizvoda, pod brandom Tabay, pripremljene popularnom metodom sous vide
  • Matea i Petar, mladi par iz Zagreba, osmislili su Pepas, svoj vlastiti mali brend ručno vučenih savijača
  • Senna i Andrej kreirali su Azena prirodne kreme, nastale iz bogate obiteljske tradicije
  • Marija i Luka predstavit će svoj proizvod Barun, gotove smjese za domaći kruh
  • Pepefiš slatko-kisele papričice punjene filetima slanih inćuna proizvod su ribara Živka koji ih radi po originalnoj recepturi zaštićenoj patentom
  • OPG Lenac, pod vodstvom Svjetlane i Lovre, predstavit će se jedinstvenim proizvodom na hrvatskom tržištu – BIO rezancima od sušene buče
  • All Sweet, karamelizirane lješnjake, predstavit će Monika i Danijel.

Ovogodišnji kandidati dobit će priliku kroz ovaj poslovno-medijski projekt "Startaj Hrvatska" predstaviti svoj proizvod na tržište i zadiviti kupce njihovom kvalitetom i inovativnošću.

 

"Startaj Hrvatska" počinje s emitiranjem na Novoj TV 8. listopada. Četvrta sezona imat će ukupno 11 emisija, a pobjednik ili pobjednica sezone bit će objavljen/a u prosincu.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju