Ne propustite!

Obiteljski korijeni i tradicija ostali su vječna inspiracija jednoj od najpoznatijih hrvatskih odbojkašica, Senni Ušić Jogunici, te njezinom bratiću Andreju Azeniću koji će u četvrtoj emisiji hit projekta 'Startaj Hrvatska' predstaviti svoje prirodne kreme za ruke 'Azena'.

Ova inspirativna obiteljska priča koja stoji iza 'Azene' započela je još prije 40 godina s njihovim djedom, jednim od poznatih travara. U djetinjstvu, Senna i Andrej, mnogo vremena provodili su s bakom i djedom koji im je usadio ljubav prema prirodi i prenio brojna vrijedna znanja o ljekovitim učincima biljaka. ''Netko se igra s legićima, netko s kockicama, a mi smo se igrali s biljkicama'', otkrila je Senna i zaključila: ''Tek smo sada svjesni koliko je djed bio ispred svog vremena.''

Kako su godine prolazile, Senna se sve više počela posvećivati sportu. Dok je njezina sportska karijera uspješno napredovala, Andrej je od djeda poduzetnika učio zanat. Kad je djed preminuo, Andrej je ostao s bakom i odlučio proizvode koje su radili, poput čajeva, proširiti na kozmetiku. Svaku je novu kremu slao Senni, pa i onda kada ju je njezina sportska karijera odvodila u inozemstvo. Paketi koji su joj stizali od bratića, nisu usrećivali samo nju, već i njezine kolegice koje su znale tražiti i neke druge mirise u pojedinoj kremi, a Andrej, kojeg Senna zove „zeleni čarobnjak“, bi onda dao sve od sebe da traženi miris uklopi u proizvod.

Na vrhuncu karijere Senna je odlučila napraviti zaokret u životu i posvetiti se obitelji, a obitelj joj je bila podrška i kada je donijela odluku da se umjesto sportom bavi proizvodnjom prirodne kozmetike s Andrejem. ''Rekla sam im da bih voljela cijelu sebe dati u obitelj i obiteljski posao'', ispričala je Senna koja zajedno s bratićem Andrejem s istom strašću i entuzijazmom nastavlja voditi i širiti obiteljsku tradiciju. ''Priča o Azeni je priča o obitelji, priča o Hrvatskoj, jer se cijela naša filozofija vrti oko hrvatske prirode. Mi i dalje nismo svjesni koja prirodna bogatstva u Hrvatskoj imamo, a za kojima vani plaču.'' kazala je Senna te dodala: ''Osjećaj pripadnosti obitelji – to su te neke emocije koje nam je djed usadio i mi unuci i dalje to živimo.''

Kako je tekao njihov put od djetinjstva do otkrivanja da je proizvodnja prirodne kozmetike upravo ono čime se žele baviti, kao i kako je izgledao cijeli proces od prijave u emisiju do postavljanja proizvoda na police trgovina SPAR Hrvatska, ne propustite pogledati u novoj epizodi emisije 'Startaj Hrvatska' od 16.15 sati na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju