U prvoj emisiji uživo Dario i Helena plesali su cha cha cha.

Pravi je spartanac, sportski tip, mlad i omiljeni gradonačelnik. U slobodno vrijeme voli se baviti sportom, čitati knjige i brinuti se o dvije najvažnije žene u njegovom životu. Želi pokazati da i političari znaju plesati. 

Političar Dario Zurovec najavio je da ćemo vidjeti kako nije uvijek toliko ozbiljan, ali da ozbiljno pristupa probama i kad se nečega primi tome ozbiljno prione. Uz pomoć mentorice Helene Janjušević izveo je svoje prve plesne korake u prvoj emisiji uživo. 

"Ti si već prvim plesom srušio stereotipe. To s kakvom lakoćom ti plešeš, samo se drži Helene i još se malo opusti", započela je Franka.

"Meni su rekli da imam uvijek političke odgovore. Definitivno si bio simpatičan na plesnom podiju, no u cha cha cha je potrebna akcija kukova, kod tebe su kukovi još zahrđali, trebalo bi to podmazati. Čak bih rekao da si bolji plesni pozer nego plesač. Meni je fascinantno kako ti ne skidaš taj osmijeh s lica", detaljan je bio Marko Ciboci.

"Ja mislim da bi svijet bio bolje mjesto kad bi političari plesali. Imaš puno toga za poraditi, ali mislim da ti to možeš. Od njezine energije si postao energičan i to je bilo to. Samo se drži toga", poručio je Igor Barberić.

"Ja sam u najavama spominjala što ples budi, tako da se nadam da ćeš to primijeniti u svojoj politici. I drago mi je da si u ovoj emisiji da to naučiš", istaknula je Larisa. Osvojili su 18 bodova žirija.

Dario Zurovec je od 2017. godine gradonačelnik Svete Nedelje, te od 2020. zastupnik u Hrvatskom saboru. Po zanimanju je magistar inženjer elektrotehnike i informacijske tehnologije, sveučilišni specijalist ekonomije. Od 2013. je radio u Ericsson Nikola Tesla d.d. kao developer, do mandata gradonačelnika.
U mladosti je Dario išao u glazbenu školu, svirao violinu i klavir, trenirao nogomet i borilačke sportove, a prošao je i kratki plesni tečaj. U slobodno vrijeme se bavi sportom, posvećen je obitelji. Trenutno ima fokus na spartan utrke i zimsku trail ligu Samobor, voli izazove i nove stvari. Otkriva kako bi u showu Ples sa zvijezdama volio pokazati kako ima ljudi u politici koji su izvan standarda, tipične percepcije javnosti te malo pomaknuti određene granice i predrasude. Za sebe kaže da je po prirodi vrlo uporan, ima visoke radne navike i puno energije.

Helena je rodom iz Pule, plesom se bavi od svoje 3. godine života, magistrica je kineziologije. Prva plesna tehnika kojom se počela baviti je jazz, zatim je nadograđivala znanje sa suvremenim, hip hopom, MTV-em i latin plesovima. Kao plesač sudjelovala je u svim sezonama showa Tvoje lice zvuči poznato i Supertalent kao dio plesnog ansambla i kao plesni trener, te je surađivala s poznatim pjevačima. Helena voli izazove te se kontinuirano educira na raznim seminarima i radionicama.
Radi kao vanjski suradnik/profesor na Kineziološkom fakultetu, na odjeljenju za izobrazbu plesnih trenera. Da nije plesač, vjerojatno bi bila veterinar ili arhitekt, kaže. Voli more i putovanja, a ono što je najviše pokreće i motivira je kreiranje plesnih koraka, koreografija ili koncepata. Helena je 2019. plesala s Damirom Kedžom, dok je u prošloj sezoni „Plesa sa zvijezdama“ došla do finala sezone sa Sandijem Pegom.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju