MasterChef

Domaća emisija

Stjepan Vukadin

Žiri

Jedan od najboljih mladih chefova hrvatske gastro scene odrastao je u malom ribarskom mjestu Rogoznica u velikoj obitelji sa šestoro braće i sestara.

Već kao dječak se zaljubio u kuhinju i sve što se nalazi u njoj, ali kako je imao više ljubavi nije se odmah opredijelio za kuharstvo, već je s 14 godina ušao u Sjemenište s namjerom da jednog dana bude svećenik. Ubrzo shvaća da je kuharstvo ipak njegov životni poziv i upisuje srednju kuharsku školu u Šibeniku. 

Svoj put započinje u svom mjestu, u Marini Frapa Resortu. Znanje stječe i van granica Hrvatske, a u 23. godini postaje chef kuhinje u restoranu Yachtclub Marine Baotić u Segetu, gdje vodi tim od 20 osoba. 

2017. godine postaje chef kuhinje restorana Zrno Soli u Splitu, gdje nakon jednogodišnjeg rada stiže i prva Michelin preporuka. Danas i dalje pliva istim morima, ali je uvijek u potrazi za novim inspiracijama. Veliku pažnju poklanja svježoj ribi i lokalnoj namirnici. 

Chef Vukadin je ove godine predstavljao Hrvatsku na međunarodnoj manifestaciji Kouzina Feast posvećenoj mediteranskoj kulturi, gastronomiji i načinu života. Budući da je ove godine Hrvatska zemlja gost festivala, chef Vukadin je u suradnji s najboljom grčkom cheficom, Dinom Nikolaou, pripremao tri ekskluzivne gala večere.

Zanimljivosti

X