MasterChef

Domaća emisija

Stjepan Vukadin

Žiri

Odrastao je u malom ribarskom mjestu Rogoznica u velikoj obitelji sa šestoro braće i sestara.

Već se kao dječak zaljubio u kuhinju i sve što se nalazi u njoj, ali s obzirom na to da je imao više afiniteta, nije se odmah opredijelio za gastronomiju već je s 14 godina ušao u sjemenište s namjerom da jednog dana bude svećenik. No na kraju je s jednog kolosijeka završio na drugom, također u svijetu kojeg voli i u kojem se osjeća kao "riba u vodi". 

Danas, nakon završene kuharske škole i petnaestak godina rada u kuhinji, suvlasnik je i chef restorana il Ponte u Trogiru i jedan od najboljih mladih kuhara hrvatske gastro scene. 

Veliku pažnju poklanja svježoj ribi, lokalnoj namirnici i uvijek je u potrazi za novim inspiracijama. Ističe kako namirnica uvijek mora biti svježa, lokalna i obrađena na način da sve blagodati ostanu u njoj.

Svoj put započinje u svom mjestu, u Marini Frapa u Rogoznici, nakon koje odlazi u inozemstvo te se nakon usavršavanja vraća u Hrvatsku, gdje s 23. godine po prvi put postaje chef kuhinje dva objekta i vodi tim od 23 ljudi.

2017. postaje chef restorana Zrno Soli te tamo ostaje do 2021. kada otvara svoj restoran il Ponte u Trogiru koji je u jako kratkom vremenu osvojio srca svojih gostiju, ali i Michelin preporuku i uvrštenje u Gault&Millau vodič, nakon samo pola godine rada.


Zanimljivosti

X