MasterChef

Domaća emisija

Melkior Bašić

Žiri

Svestrani chef Melkior Bašić 2016. stažirao je u Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj (Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon, Restaurant L'Oiseau Bleu).

Kao jedini predstavnik Hrvatske sudjelovao je na Chefs World Summitu 2017. gdje je na panelu pod nazivom „Divlja berba u okolnom području“ najboljim chefovima iz cijeloga svijeta govorio o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama u kuhinji s obzirom na specifičan stil kuhanja koji njeguje.

Od 2017. do 2019. radi kao executive chef Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta (restoran Alfred Keller) na otoku Lošinju.

Odrastao je uz oca, uglednog chefa Silvia Belužića, a kroz dvanaestogodišnji rad u uglednoj konzultantskoj tvrtki 'Kreativna kuhinja' naučio je sve tajne vrhunskoga kulinarstva. Svoja radna iskustva u karijeri stjecao je u više od sto kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu kao food consultant i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane. 

Trenutno radi kao korporativni chef za hotele u grupaciji Aminess i konzultant za Konavoske dvore i restoran Proto u Dubrovniku. 


Zanimljivosti

X