Goran Kočiš
Žiri
Slavonac zaslužan za prvu Michellinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj.
Goran Kočiš renomirani je chef koji dolazi iz okolice Slatine. Nakon završene škole, svoj kulinarski zanat brusio je u inozemstvu – Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj – te potom u Zagrebu. U inozemstvu je radio u brojnim restoranima i hotelima među kojima su Lech am Arlberg hotel Post, hotel Austria, hotel Walserberg i Warth am Arlberg. Dubravkin put i Bistro Apetit neki su od istaknutih zagrebačkih restorana ukojima je radio nakon povratka u Hrvatsku, a osim toga jedan je od pokretača poznatog restorana Noel koji je 2019. zahvaljujući njemu dobio prvu Michelinovu zvjezdicu.
Nakon 19 godina rada izvan rodnog kraja, vraća se u Slavoniju gdje je radio kao chef hotela Waldinger u Osijeku, a trenutno je posvećen planovima oko pokretanja vlastitog projekta. Paralelno se nešto više od 2 i pol godine bavi consultingom i predavanjima u školama.
- • Bistro Apetit - 2015/16. – uvršten u TOP 10 prema „Dobri restorani”
- • Noel - 2016-2020. – uvršten u TOP 10 prema „Dobri restorani”
- • Uvršteni u Gault&Millau vodič
- • Noel 2019. i 2020. Michelinova zvjezdica
- • Gallo - 100 najboljih rižota
„Velika mi je čast biti dio nove sezone MasterChefa. Bit će to veliki novi izazov za mene osobno, a isto tako veliki korak prema usmjeravanju kandidata u nove nade naše gastronomske scene. Od kandidata očekujem ustrajnost, fokusiranost i ljubav prema kuhanju i njihovom budućem stilu života – jer kuhanje nije posao, nego upravo stil života. Kao član žirija bit ću strog, ali pravedan, sve u cilju motiviranja i educiranja kandidata da budu što bolji.“
