MasterChef

Domaća emisija

Damir Tomljanović

Žiri

Profesionalni put Damir Tomljanović započeo je 1990. s radom u domaćim i inozemnim hotelima.

Radi brže dinamike rada u svakodnevnom poslu, vrlo rano prelazi u a la carte restorane u sklopu hotela. Odlaskom u inozemstvo, u Berlin 1997. godine, dodatno nastavlja svoj put u a la carte restoranima. Nakon profiliranja u tom vidu poslovanja, 2003. godine postaje dio tima u restoranu Kukuriku na Fortice u Kastvu pod mentorstvom chefa Zdravka Tomšića u tada vodećem slow food restoranu u regiji. Narednih godina Tomljanović se profesionalno uspješno razvija, mijenja smjer svoje profesionalne karijere, te 2007. preuzima vlastiti projekt u Zadru u vidu vođenja restorana 'Foša' kao chef i manager restorana. S 'Fošom' postaje i dio JRE obitelji restorana te potpredsjednik iste udruge s kojom kroz naredne godine djeluje u još dva restorana – 2017. kao chef kuhinje u restoranu 'Bevanda' u Opatiji, te 2020. u Vili Ariston.

Tomljanović 2018. godine pokreće svoju firmu za konzalting i rad u ugostiteljstvu 'Kužinavanje d.o.o'. Fokus rada i dalje mu ostaje aktivno kuhanje kao chef konzultant, no ujedno širi svoj djelokrug rada. Tako već pet godina radi kao mentor chef na veleučilištu Aspira, stalni je prezenter opreme i sustava za rad u kuhinjama, višegodišnji je konzultant za nekoliko hrvatskih restorana i ugostiteljskih kompanija te suradnik na projektima projektiranja ugostiteljskih objekata. 


Zanimljivosti

X