Sljedeći izazov koji će top 24 natjecatelja MasterChefa morati svladati bit će ''follow the chef'', što znači da moraju oponašati ono što u kuhinji radi chef.

U novoj epizodi vidjet ćemo tim Melkiora Bašića, dok će chefovi Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin sve pratiti s galerije.


Melikor Bašić će voditi kandidate kroz postupak pripreme jela dio po dio. Osam kandidata njegovog tima će raditi paralelno s njim i nakon što on završi imat će dodatno još jednu minutu da završe svoja jela. Nakon kuhanja, Melkior će kušati sva jela, prozvati najlošije koji će dobiti još jednu šansu u mini eliminacijskom izazovu baziranom na Masterclassu koji im je održao, te u njemu izboriti svoj ostanak u igri, odnosno ulazak u MasterChef kuću i top 21 amaterskih kuhara. Tema izazova ''follow the chef'' kojeg će voditi Melkior bit će krumpir i luk za prilog, a glavna namirnica bit će mesna – pileći file. 


Nakon mini stres testa jedan od kandidata napustit će MasterChef, a tko će to biti doznajte večeras od 21.25 na Novoj TV!