Ovo je i nas zapeklo! "Umrijet će nam Stipe!"
17.10.2025 / 23:47 / Zanimljivosti komentari
Čini nam se da je Anamarijino jelo možda malo preljuto
Nakon emotivnih oproštaja, uslijedilo je novo poglavlje – slavonski ciklus, pod vodstvom chefa Gorana Kočiša. „U mom tjednu plovit ćemo rijekama kroz Slavoniju i Baranju. Bavit ćemo se onime što se nalazi u rijekama i okolo rijeka“, najavio je, dodavši kako će se na tanjurima, uz riječnu ribu, naći još i divljač i ptice. Natjecatelji su iz kutije iznenađenja vadili šarana, čvarke, pileću jetricu, kiselo zelje i druge jake, rustikalne okuse. „To su teške, začinjene stvari“, komentirao je Otto Grundmann.
Zadatak nije bio jednostavan: pripremiti autentični slavonski obrok inspiriran špajzom, u samo 50 minuta, uz stalnu prijetnju žirija koji je za vrijeme kuhanja kandidatima nasumično oduzimao namirnice. „Jela neka budu inspirirana slavonskom špajzom“, podsjetio ih je Mario.
Na kraju kuhanja i kušanja jela natjecatelja, Otto je zbog savršenog balansa okusa osvojio karticu imuniteta: „Odličan je osjećaj, znam da ne moram pakirati kofere ovaj tjedan“, rekao je kroz smiješak. Goran je posebno pohvalio Ivana Capana i Egona Jurića: „Kod nekih od vas vidim strašan napredak. Egon je ludilo od napretka.“
S druge strane, u stres testu su završili Vjekoslav Krsnik, Jurica Jurašković i Zoran Đošić zbog sirovih sastojaka u jelu, Elias Abou Haydar zbog loše organizacije vremena te Anamarija Hlevnjak zbog neuspjelog pokušaja fiša. „Nije ti pošlo za rukom, bilo je previše ljuto, nejestivo i ne možemo to nazvati fišom“, poručio je Stjepan Anamariji. U videu na početku članka pogledajte reakcije žirija na Anamarijino jelo!
Nastavak ciklusa vodi još dublje u okuse Slavonije, ali i u izazove koji ne praštaju površnost, zato ne propustite nove epizode MasterChefa na Novoj TV.
Sve novosti pogledajte na službenoj stranici MasterChefa!