Ivanino jelo pravi je "jackpot"! Osvojila je zlatnu karticu!

U novom MasterChef izazovu briljirala je Ivana Božac, čije je jelo 'Losos u bojama' osvojilo zlatnu karticu imuniteta. Svojom tehnikom i savršenom ravnotežom okusa oduševila je žiri, čime se spasila od stres testa i osigurala siguran prolaz u sljedeći krug. Natjecatelji su kuhali specijalitete iz triju različitih kuhinja, a pobjednica prethodnog izazova, Sanja, imala je ključnu ulogu u dodjeli namirnica. Iako je bilo neočekivanih preokreta, Ivana je zasluženo zasjala u ovom izazovu.

Zahvaljujući osvojenoj prednosti, Sanja je odlučivala tko će kuhati s kojim namirnicama. Ovisno o izboru koji im je dodijelila, natjecatelji su kuhali specijalitete iz ukrajinske, norveške i makedonske kuhinje. Pet natjecatelja suočilo se s norveškim specijalitetima, šestero s ukrajinskim, a šestero s makedonskim. „Očekivala sam dalje destinacije. Nisam očekivala ove države, više neke za godišnji odmor“, komentirala je Sanja kad je vidjela što se nudi ispod zvona.

Jedna od kandidatkinja koja je dobila ukrajinsku kuhinju kao nit vodilju u novome zadatku bila je Doris. U njezinim očima zbog toga su se pojavile suze, ali radosnice. U videu otkrijte zašto!

Na kraju, zlatna kartica imuniteta, koja donosi sigurnost od ispadanja, otišla je u ruke Ivane za njezino impresivno jelo 'Losos u bojama', koje je osvojilo srca sudaca. Mario je pohvalio tehniku: „Jako lijepo jelo, odlične tehnike, mekana palenta, holandez odličan.“ Stjepan je dodatno pohvalio njezin losos: „Ovo je najbolji losos kojeg sam pojeo u životu. Lijepo balansirano sa svježinom na tanjuru.“

Elva je radila ukrajinsko jelo 'Varenike' koje je također dobilo pozitivne komentare, a Mario je rekao: „Korektno jelo, jeo bih ga ponovno.“ Sanja je dobila pohvale za okuse svog jela, ali je vizualni aspekt ostao u sjeni. 

Žiri je na kraju prozvao i autore najlošijih jela koji će ići u stres test, a to su Moris, Irina, Tin, Ljiljana, Josip i Anamaria. Irina i Tin nisu imali gorak okus u ustima samo radi loših jela, već i zbog nezgode koja im se dogodila tijekom kuhanja. Više pogledajte u videu.

Sljedeća epizoda donosi novi stres test – tko će se uspjeti spasiti, a tko će napustiti MasterChef kuhinju?

MasterChef, vikend članak ISTEKLO VRIJEME Lagani lahor odveo Morisa u stres test - je li žiri u pravu po pitanju te odluke?

MasterClass, filetiranje ribe BEZ KOSTIJU! Uz chefa Vukadina postanite MasterChef u filetiranju ribe! Otkrijte male tajne velikog majstora

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju