"Vidimo da neki nisu imali jasnu viziju!"

Kako je vrijeme odmicalo, napetost je u kuhinji rasla iz minute u minutu. Kandidati su pokušavali kombinirati okuse i teksture, balansirati kocke, valjke i kugle te uskladiti sve elemente s okusom klasične francuske salate. Selma je radila gel od jabuke kako bi povezala grašak, Barbara je pokušavala spasiti komponente koje se nisu stigle dovoljno stisnuti, a Renata je bila oduševljena svojom prvom majonezom. „Sve me sluša, boja i tekstura su savršeni.“

Neki su se suočili s potpunim kreativnim kaosom. „Kad sam stavio tanjur na stol, samo sam se nasmijao. Mislim da je ovo najgore što sam napravio“, priznao je Mark, a Egon je osjećao pritisak kao nikad dosad. „Pod većim sam stresom nego u stres testovima.“ Više pogledajte u videu koji se nalazi na početku članka!

 

Nakon isteka vremena žiri je zaključio da je ovo jedno od najzahtjevnijih kuhanja koje su kandidati dosad imali. „Vidimo da neki nisu imali jasnu viziju završnog tanjura, a kod dekonstrukcije je to ključno“, poručio je chef Stjepan, naglašavajući da vizual bez dobro pogođenog okusa ne može biti dovoljan.

Tko će uspjeti uvjeriti žiri da upravo njegov tanjur zaslužuje status izazivača za platinastu karticu, gledatelji će doznati u sljedećoj epizodi kada slijedi kušanje i odluka o tome tko ulazi u borbu za najvrjedniji oblik imuniteta u MasterChefu.

Sve novosti pogledajte na službenoj stranici MasterChefa!

Sve novosti MasterChefa pratite uz ponosnog sponzora Spar Hrvatska!

MasterChef, ep. 44 (1. dio), nakon ZANIMLJIVO! Pomaknuta francuska salata izazvala podijeljene dojmove! Što vi mislite o tom konceptu?

MasterChef nakon eliminacije: Jurica Jurašković NAPUSTIO MASTERCHEF Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?