Ni okusi ga nisu spasili

Pogledaj propušteno na  NOVATV

Natjecatelji su morali replicirati estetski primamljivo jelo chefa Mate Sučića od janjetine kojem je dodao namirnicu s kojom kandidati nisu bili upoznati – ošmugalj. „Interesantno je punjenje. Jedva čekam replicirati jelo“, kazao je Marko.Antonia, kojoj je istjecao imunitet, mogla je taj imunitet pokloniti nekom od kandidata koji su već čekali da počnu pripremati hranu na radnim jedinicama. Prije nego je odlučila, upozorena je da bi dodjeljivanje imuniteta moglo imati posljedica. Odnosno, jedna od tri opcije koje će je stajati imuniteta pripala bi joj odabirom zvona ispod kojih se krije što joj je činiti u zamjenu za davanje imuniteta, pa je odustala od toga.

Uslijedilo je dinamično kuhanje, a vrijeme je curilo i prebrzo. „Kuhanje mi je bilo stresno. Ako ostanem u MasterChefu, istopit ću se koliko se znojim“, kaže Mateja osvrnuvši se na to koliko je trčala po kuhinji u ovom izazovu da je zaključila da će se kolege s njezina posla smijati kada vide emisiju.

„U kuhanju sam se pogubila kad sam vidjela da imam još 25 minuta, a ja nemam još ništa gotovo“, rekla je Kristina koja na kraju nije bila zadovoljna s jelom koje je pripremila i procijenila je da su ona i Marko napravili najlošije tanjure.

„Više nade polažem u okuse nego u izgled i dekoraciju tanjura“, rekao je Marko, no ni okusi ga nisu spasili, pa je njegov tanjur najlošije ocijenjen. „Najbolja cikla od svih kandidata, imala je citrusnu notu, lijepo balansirana. Na tanjuru su bile sve komponente. Umak je bio jače reduciran, a najveći je problem bio raviol koji je bio otvoren i meso je nestalo dok se kuhalo. Jedva smo mogli probati kakvog je okusa“, kazao mu je chef Sučić.

Najbolju je ocjenu dao Mateji i uputio joj pohvale za jelo. Zbrojem ocjena svih chefova, najviše bodova (23) osvojila je Mateja. „Mislim da će vidjeti da sam ja karika koja svaki dan ojača i da imaju konkurenciju u meni“, rekla je Mateja.

Saznavši da je njegovo MasterChef putovanja završilo, Marko je kazao: „Vraćam se svojim dvjema čudesima i jedva čekam da ih vidim. Nedostajale su mi jako žena i kćer“.

Što dalje očekuje kandidate u najpoznatijoj televizijskoj kuhinji ne propustite doznati u novoj epizodi MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju