Luksuzne namirnice ne odišu uvijek luksuzom

Za pripremu jela imali su 45 minuta, ali prvih deset nisu znali s kojom će glavnom namirnicom raditi, svi osim Barbare. Kada se otkrilo da će ona kuhati s jastogom, pokazalo se da neiskustvo može brzo stvoriti napetost. Njezin pokušaj rezanja jastoga bio je nepravilan, pa je Stjepan odlučio intervenirati te je demonstrirao osnovne korake obrade.

Nakon deset minuta ostali su saznali koje su namirnice dobili. Uz Barbaru, jastoga su dobili i Endrina te Otto. Endrina je pritom samouvjereno komentirala: „Ovo treba biti najbolji tanjur“, a dok je rezala jastoga, ukazalo joj se i neočekivano iznenađenje: „Moj se pokakao“.

 

Wagyu su dobili Mark, Selma i Antonija, dok su iberijsku svinjetinu pripremali Kruno, Egon i Renata. Selma je, radeći s wagyu steakom prvi put, opisala svoj doživljaj riječima: „Bilo je neobično kuhati. Prvi put imala sam tremu, kao u školi, prva recitacija. Prvi put sam radila s ovim stakeom, znam koliko je posebna i time je i odgovornost bila veća“. Više pogledajte u videu koji se nalazi na početku članka!

Sada je vrijeme da žiri kuša njihova jela i odluči tko je od kandidata podbacio i tko će morati u stres test s Juricom i Damjanom, a odgovore na ta pitanja doznat ćemo u idućoj epizodi MasterChefa!

Sve novosti pogledajte na službenoj stranici MasterChefa!

Sve novosti MasterChefa pratite uz ponosnog sponzora Spar Hrvatska!

MasterChef, ep. 40, 1. dio, nakon - 1 KOMPLEKSNO! Kandidati zbunjeni zadatkom - "Nemam nikakve inspiracije i nikakve motivacije!"  

MasterChef nakon eliminacije, Vjekoslav Krsnik SAZNAJTE KOJE! Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"