Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
15.10.2025 / 08:24 / Zanimljivosti komentari
"Ne znamo što se događa, ali nije bilo dobro!"
Zadatak je bio daleko od jednostavnog – reinterpretirati tri slijeda autentične dalmatinske konobe. Zeleni tim, pod vodstvom Otta Grundamnna, odlučio je poslužiti mariniranu skušu s pinjolima kao predjelo, brudet kao glavno jelo i focacciu kao krušni dodatak. Elias, koji je bio zadužen za pripremu brudeta, priznao je: „Nikad nisam u životu kušao brudet, ne znam kako se kuha. Svi će mi pomoći.“ Nažalost, njegov kolega Ivan Barić morao je napustiti kuhinju zbog povišenog tlaka, no prije odlaska je Eliasu udijelio posljednje savjete. Otto je uskočio da mu pomogne dovršiti jelo, pokazavši timski duh i smirenost pod pritiskom.
Trenutak kada je kuhanje za Ivana Barića završilo prije nego je što uopće počelo pogledajte u videu!
U crveni timu, koji je vodio Mark Ettinger, kuhalo se moderno i ambiciozno – pleteni raviol punjen škampima, pašticada u suvremenoj izvedbi i focaccia. Kada su pokušali poslužiti gotove inćune, chef Mario ih je upozorio da to nije dovoljno kreativno. „Od inćuna morate napraviti nekakav proizvod. Tako ste mogli uzeti sve gotove stvari i složiti platu, to nije dobro”, jasno mu je poručio chef Mario Mihelj. Endrina Muqaj je brzo reagirala i odlučila pržiti inćune kako bi spasila koncept plate. „Sretan sam što je Endrina u timu – kad nisam siguran, poslušam nju”, dodao je Mark.
Plavi tim, na čelu s Antonijom Rittuper, pripremio je riblju platu s mariniranom ribom i povrćem, paštetu, grisine i buzaru. Josip Barišić preuzeo je glavnu riječ oko buzare. Unatoč požaru, napetosti i promjenama u timovima, svi su tanjuri stigli na stol. A kako će žiri ocijeniti njihova jela ne propustite pogledati u novoj epizodi MasterChefa.