Marija Ferko doktorandica je prometa sa sveučilišta u Belgiji

Marija Ferko iz Vrškovca pokraj Ozlja na kviz "Joker", prijavila se na nagovor kolega, a kako kaže, uživa u kvizovima. „Inače volim kvizove i izazove i smatram da se dobro snalazim u novim situacijama pa je ovo prilika za promijeniti svakodnevnu rutinu“, ističe Marija.

Ova doktorandica prometa sa sveučilišta u Belgiji, novac osvojen na kvizu potrošila bi na večeru s prijateljicama, počastila bi kolege na poslu i uplatila u dobrotvorne svrhe. „Divim se ljudima koji su svoj život posvetili dobrobiti drugog čovjeka, posebice onima koji su bili ili jesu borci za pravdu ili su na neki način pridonijeli napretku čovječanstva“, rekla je Marija. Posebno su joj zanimljive Marie Curie, Florence Nightingale, Amelia Earhart. Hobi joj plesanje, a najradije pleše hrvatske folklorne plesove i Salsando, plesni fitnes koji se temelji na latinoameričkim plesovima. Osim plesa, hobiji su joj i duge šetnje, kuhanje, enologija, putovanja. „Volim pratiti sportove, prvenstveno Formulu 1 i skijanje, volim kultne filmove, posjećivati muzeje, izložbe, kazališta“, otkriva Marija.


Područja u kojima je najbolja su nasumične zabavne činjenice, jezici, povijest, zastave, umjetnost i znanost. Ne prati politiku i aktualnosti, a koliko će joj znanje u spomenutim područjima pomoći, ne propustite pogledati u novoj epizodi kviza "Joker" u 18 sati na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju