Josip i Zlata Škrinjar u braku su 32 godine, imaju troje djece, sin Marko živi s njima u malom stanu u kojem je Josip još od 1959.godine.

Ova obitelj živi od Josipove male mirovine. ”Jako je teško, svaki dana treba dati djeci jesti, plaćati režije i ne znam kako ću dalje.” – iskren je Josip, a njegova supruga koja je godinama na burzi govori kako se ne srami skupljati boce i tako barem malo zaraditi. Obitelj je dodatno pod brigama zbog svog sina Marka kojemu je 2006. amputirano stopalo koji se teško oporavlja od nesreće koja mu se dogodila, a čitava situacija ostavila je traga na cijeloj obitelji. ”Išao sam s frendovima van i kad smo se vraćali, prijatelj me nagovorio da skočim van. Mislio sam da je stanica, no kad sam skočio, nogu mi je tramvaj odsjekao”. – priča Marko. Stan  u kojem žive nalazi se u prizemlju zgrade, sastoji se od dvije sobe, kuhinje, kupaonice i hodnika. ”Prozori i vrata su veliki problem, po zimi jako puše, pa je hladno, a ljeti je jako vruće” – opisuje Zlata koja dodaje da u kuhinji nemaju tople vode, te da se griju na drva. Kupaonica je također u jako lošem stanju, u svim prostorijama vlada vlaga. ”Kad se tuširam držim se za bojler.” – kaže Marko koji se teško snalazi sa svojim stanjem u ruiniranoj i staroj kupaonici. 

Samir će s voditeljem radova napraviti plan kako obitelji Škrinjar poboljšati životne uvjete, a oni će morati na kratko napustiti svoj dom jer će brzo krenuti i ozbiljni građevinski radovi. Hoće li Marku biti ne samo ljepše nego i lakše u novom domu, što će na ishod reći njegovi roditelji, te koja ih sve iznenađenja očekuju, otkriva sljedeća emisija ”Doma iz snova”.