Priča o ljubavi i povezanosti, priča je o Marti Mihić, samohranoj majci i njenom sinu Miroslavu koji je dijete s posebnim potrebama.

Miroslav pohađa trogodišnju školu za pomoćnog grafičara u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava te ondje Miroslav boravi  preko tjedna, a vikende provodi s majkom.  ''Ja mislim da sam kao i svi drugi. Mislim da sam odbra osoba'' – govori Miroslav koji je zbog oštećenja pri porodu postao 80-postotni invalid. Miroslav je talentiran za glazbu, a njegova majka tvrdi kako tu ljubav naslijedio od pokojnog oca. Miroslav svira harmoniku, klavir, pjevao je nekada u dječjem zboru, a sada pjeva povremeno u crkvenom zboru. Marta i Miroslav žive u skromnim uvjetima, od male mirovine i dječjeg doplatka, i u stanu od 35 kvadrata kojemu je naočigled potrebna renovacija. Dnevna soba je ujedno i spavaća soba gospođe Marte, i puna je vlage. Veliki problem je i šupa, zapravo nadstrešnica koja služi kao odlagalište za drva, no ona je u raspadnutom stanju te prepuna i s brojnim drugim nepotrebnim stvarima, kojih se vlasnica želi riješiti. Ulaz u kupaonicu nema vrata, on je jako uzak te se kroz njega jedva prođe, umivaonika nema, kuhinja je jako mala sa starom pećnicom i sudoperom koji su u jako lošem stanju, a frižider stoji u dnevnom boravku koji je ujedno i Martina spavaća soba. 

Sve ono što će ekipa ''Doma iz snova'' detektirati kao problem, probat će i riješiti u samo nekoliko dana, a kako će im to poći za rukom, tko će im sve u tome pomoći, koja sve iznenađenja ih očekuju te kako će u konačnici izgledati dom obitelji Mihić, saznat ćemo u još jednom emotivnom  izdanju ove humanitarne emisije.