Marija i Zvonimir Boršić prepustili su se s povjerenjem ekipi humanitarne emisije ”Dom iz snova”.

Samo par metara od gradske vreve život kao da je stao u prošlom stoljeću, a u gotovo zaboravljenom zagrebačkom gradskom radničkom naselju žive Marija i Zvonimir Boršić. Danas jedva spajaju kraj s krajem, a životni prostor u kojem stanuju ostatak je nekih prošlih davnih vremena. No,  ekipu ”Doma iz snova” učinit će sve kako bi i ova obitelj dobila dom koji zaslužuje. Zvonimirova mirovina ratnog vojnog invalida jedini im je izvor prihoda i nije dovoljan za osnovne životne potrebe. ”Mi smo četvrta generacija ovdje. Uvijek smo si sanjali kako ćemo si pod stare dane to malo urediti, no nismo uspjeli. Problem mi je kad netko dođe, htio bi da mi dođu svi unuci i da smo svi skupa.” – iskren je gospodin Boršić.

Dotrajali, raspadnuti zidovi, nedovršena kupaonica bez poda, pločica, umivaonika, stari namještaj kojeg je vlasnik prikupljao kako je radio po raznim gradilištima, neispravna mašina za rublje – samo su neke od stvari koje je u ovom domu potrebno kompletno izmijeniti, popraviti, izgraditi, urediti. ”Nitko ne zaslužuje takav život i takve uvjete. Moja je želja da se ovim dragim ljudima omogući pravi dom iz snova” – izjavila je Renata Končić Minea nakon obilaska ovog skromnog domaćinstva.

Obitelj Boršić morat će na nekoliko dana iseliti, a što ih sve očekuje kada se vrati, saznat ćemo u još jednoj emotivnoj i inspirativnoj emisiji ”Dom iz snova” kroz koju će nas voditi Renata Končić Minea i Samir Šećerkadić.