Prisjetite se!

Ove nedjelje, Coolturist vodi gledatelje na posebno putovanje kroz najbolje trenutke sezone. Spremna za ponovno proživljavanje najljepših mjesta i susreta s divnim ljudima koji su ih ugostili i inspirirali, ekipa Coolturista donosi retrospektivu sezone koja će gledatelje podsjetiti zašto su Hrvatska i njezini stanovnici tako posebni.

Prva stanica emisije bila je Rijeka. Gledatelji su imali priliku istražiti Art kvart - Gradsku knjižnicu Rijeka, Dječju kuću, Palaču šećera te Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Zaljubljenici u morske avanture saznali su sve o sedmodnevnim krstarenjima, a neizostavan dio razgledavanja bio je i projekt Riječke gastronomske luke.

Nakon Rijeke, ekipa Coolturista zaputila se u Istru. U Puli su istražili impresivnu Arenu, a u Svetom Petru u Šumi posjetili Pavlinski samostan i saznali sve o sajmu kobasica. Nakon toga, put ih je odveo u Brač, u šarmantna mjesta Postira i Dol. Dok su uživali u ribarskim pričama, posjetili su maslinike, istražili župnu crkvu i arheološko nalazište te se oduševili tortom u Etno eko selu Dol.

Sljedeće postaje bile su Šibenik i otok Zlarin, poznat po Hrvatskom centru koralja. Nakon posjeta Katedrali sv. Jakova i Tvrđavi sv. Mihovila, gledatelji su imali priliku uživati u prirodnim ljepotama Nacionalnog parka Krka. Zatim je uslijedio Split, gdje su istražili grad s najboljim vodičem, posjetili Galeriju Meštrović, te se zaputili u Trogir kako bi otkrili njegovu povijest. Putovanje se završilo u Makarskoj s prekrasnim pogledom na zalazak sunca sa Skywalka na Biokovu.

Putem prema Slavoniji, ekipa Coolturista zaustavila se u Gorskom kotaru, otkrivajući čari Delnica, Crnog luga i Broda na Kupi. Planinarili su na Petehovac, istražili NP Risnjak i upustili se u rafting avanturu. Posjetili su Bošnjake gdje su otkrili život Slavonaca nekada, kušali suhomesnate proizvode i rakije na OPG-ovima i istražili najveći Muzej šumarstva u Hrvatskoj. Putovanje u Vukovaru obilježili su Muzej vučedolske kulture, plaža Ada i poznate Iločke zidine.
Naravno, Zagrebačka županija nije ostala nezapažena.

Gledatelji će se u novoj epizodi moći prisjetiti priča o povijesti nafte i bučinog ulja, ali i posjetiti brojne lovačke kuće i planinarske domove hrvatskih šuma.

Ne propustite novu epizodu Coolturista ove nedjelje i inspirirajte se za svoje sljedeće putovanje!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju