Bliži se trenutak kada će hrvatska rukometna reprezentacija odigrati svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za plasman na ovogodišnje Olimpijske igre.

Bliži se trenutak kada će hrvatska rukometna reprezentacija odigrati svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za plasman na ovogodišnje Olimpijske igre, natjecanje na kojem je i počela graditi status jedne od najpopularnijih i najuspješnijih nacionalnih selekcija, i to osvajanjem prvog povijesnog zlata na OI u Atlanti 1996. godine.

Nakon igre protiv Austrije 14. ožujka, naše rukometaše čeka susret s Njemačkom u subotu, 16. ožujka, a posljednju će utakmicu odigrati u nedjelju, 17. ožujka, protiv Alžira. Sve tri utakmice izravno iz Hannovera prenose Doma TV i portal gol.hr, a komentira ih nagrađivani sportski reporter Nove TV Marko Šepat, u društvu legendarnog Ivana Čupića.

„Bit će zadovoljstvo komentirati utakmice naših rukometaša, pogotovo što će mi se u komentatorskoj kabini pridružiti jedna od legendi hrvatskog rukometa, Ivan Čupić. Osvajač je to sedam medalja s Hrvatskom na velikim natjecanjima i sedmi strijelac reprezentacije u povijesti, iza kojeg je i briljantna klupska karijera s tri osvojene Lige prvaka i "bezbroj" nacionalnih prvenstava i kupova. Čupko je još uvijek aktivan, i to u ove sezone ponovno sjajnom Zagrebu koji je nakon dugo čekanja opet izborio nokaut fazu Lige prvaka. Bit će mu ovo debi u ulozi sukomentatora, a entuzijastičan je zbog toga kao i mi. Nema sumnje da će uz svoju elokventnost, pozitivu te bogato iskustvo i znanje "obogatiti" naše prijenose i siguran sam da ćemo svi skupa guštati u pobjedama hrvatskih rukometaš.“, najavo je Marko Šepat i pojasnio što naše rukometaše čeka:

„Za početak je cilj izboriti Olimpijske igre u Parizu, što neće biti nimalo lak zadatak. Čeka nas puno uzbuđenja, jer u Hannoveru ćemo se boriti protiv Austrije i Njemačke te Alžira, u ovom društvu nominalno najslabije reprezentacije. Austrija je bila najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva u siječnju, a ona međusobna utakmica - u kojoj smo u završnici propustili tri gola prednosti - započela je naš pad na Euru. Sada je sjajna prilika za uzvrat. Protiv Njemačke smo na oproštaju od tog Eura slavili pred 20 tisuća njihovih navijača, doduše u dvoboju bez rezultatskog značaja, no ta je utakmica bila pokazatelj da možemo protiv svakoga i u svakakvim okolnostima. Optimizam pojačava angažman prvog stranog izbornika u povijesti, i to ne bilo kakvog, već ponajboljeg svjetskog trenera Dagura Sigurdssona. Javnost je sjajno reagirala na to i svi smo uvjereni da Sigurdsson hrvatsku rukometnu reprezentaciju može vratiti gdje joj je mjesto - u vrh svjetskog rukometa.“

Raspored utakmica s prijenosom na Doma TV i portalu gol.hr je sljedeći:

14. ožujka - Hrvatska-Austrija u 20:15

16. ožujka - Njemačka-Hrvatska s početkom u 14:30

17. ožujka – Hrvatska-Alžir s početkom u 16:45

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju